- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
когато се прехвърля...
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
когато се прехвърля...
Когато се прехвърля право на надстрояване и пристрояване на 3-то лице, трябва ли и съсобствениците на имота да си учредят взаимно помежду си правото на надстрояване и пристрояване???
- hopeland
Re: когато се прехвърля...
В случая съсобствениците не трябва да си учредяват взаимно право на надстрояване /пристрояване,тъй като те няма да пристрояват /надстрояват ,а третото лице , за надсрояване /пристрояване на сграда в режим ня ЕС виж чл.183 ал.2 от ЗУТ
- донна2
Донна,благодаря! А това,че се прехвърля и недвижимият имот /сградата, която се надстроява и част от парцела/рно под условие след като 3-тото лице приемател на учреденото право изпълни задължениеот си да надстрои има ли някакво значение за валидността на учредяването
- hopeland
я си оправете питането много го объркано стана веднъж ще учредявате право на надстрояване и пристрояване втори път прехвърляте и недвижимия имот който ще надстроявате на кого го прехвърляте
- донна2
Собственици на парцел + сграда ми учредяват право да я надстроя и пристроя, като заедно с това ми прехвърлят цялата сграда заедно с иделна част от парцела срещу задължението ми да надстроя за тях сградата.
- hopeland
първо имате договор за продажба след изповядване на сделката имота е ВАШ ,ще надстроявате спокойно никой не си учредява сам на себеси право на надстрояване , второ вместо цена вие ще им построите жилища ,което предполагам е включено в НА ,ами добре като ги построите с този НА и разрешението за ползване при нотариуса да им изготви НА
защо е било това чудо първо ви учредяват надстояването и после ви прехвърлят имота безмислено е и това всичкото в един НА ли е
защо е било това чудо първо ви учредяват надстояването и после ви прехвърлят имота безмислено е и това всичкото в един НА ли е
- донна2
Нямаме договор за продажба, а договор за прехвърляне собствеността не срещу цена, а срещу построяване на етаж,т.е. обекти надстроени в сградата. Как да се оформи в нотариален акт тази сделка, така ,че взаимните права и задължения да са максимално гарантирани. Аз мисля, че първо трябва да ми се учреди право на надстрояв, а после в допълнителна точка от договора се прехвърля и имота .
- hopeland
е то не е врат ама шия договорите относно недвижими имоти се скл. във формата на НА , от написаното разбирам ,че сте оформили сделката ,сега пишете как да я оформя ......,вие колега ли сте
- донна2
Донна, имах предвид клаузите по договора. За това, че този договор ще се състави като нотариален акт не споря. Става въпрос, че прехвърлителите имат 2 задължения- да учредят право на надстрояв и да прехвърлят недвижимия имот, а приемателят - едно - да надстрои и предаде надстроеният етаж.
- hopeland
е след като ще го прехвърлят и той ще стане собственост на "приемателя " за какво ще му учредяват надстрояване
- донна2
След като те си запазват идеална част от парцела трябва да се учреди правона надстрояване независимо, че сградата е изцяло негова ,ми се струва, така е и според чл.183 ЗУТ. Или има и други мнения?!?!
- iliev
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|