- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кофти, ама важно
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Кофти, ама важно
Имам наследствена къща от баба си, която е починала. Омъжена съм, все още нямам деца, но съпругът ми има от първи брак. Правихме основен ремонт на нашия дял 1/2 от къщата /по устно споразумение с брат ми/. Любимият ми роднина вече се притеснява, че един ден децата на съпруга ми от първия брак могат да наследят нашата половина! Не искам да коментирам грозни страсти, защото сме млади и много искаме наше дете, но искам да съм сигурна, че един ден, ако нещо се случи с мен /живеем в динамичен свят/, съпругът ми няма да е принуден да се занимава с алчните ми роднини и къщата, в която той вложи сърцето, здравето и парите си, ще бъде негова!? Моля Ви, успокойте ме!
- Морски
Re: Кофти, ама важно
съпруга при всички случаи наследява , вие за сега нямате деца , ако имате един ден можете да прехвърлите дела си срещу издръжка и гледане на вашето дете ,можеи да го дарите на детето си /разбира се дарението не трябва да накърнява запазената част /
до тук обаче това са само хипотези при условие ченякой ден имате със съпруга си дете
предполагам ,че не е правена делба ,ако е така поискате делба ,било тя доброволна или съдебна /последната ако не се разберете за доброволната /
или в най-добрия случай брат ви да продаде неговата идеална част
до тук обаче това са само хипотези при условие ченякой ден имате със съпруга си дете
предполагам ,че не е правена делба ,ако е така поискате делба ,било тя доброволна или съдебна /последната ако не се разберете за доброволната /
или в най-добрия случай брат ви да продаде неговата идеална част
- donna
- Старши потребител
Ne e pri vsichki sluchai
Чл. 3. Не може да наследява като недостоен:
а) който умишлено е убил или се е опитал да убие наследодателя, неговия съпруг или негово дете, както и съучастникът в тия престъпления, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта, или ако е амнистирано;
б) който е набедил наследодателя в престъпление, наказуемо с лишаване от свобода или с по-тежко наказание, освен ако набедяването се преследва с тъжба на пострадалия и такава не е била подадена;
Чл. 3. Не може да наследява като недостоен:
а) който умишлено е убил или се е опитал да убие наследодателя, неговия съпруг или негово дете, както и съучастникът в тия престъпления, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта, или ако е амнистирано;
б) който е набедил наследодателя в престъпление, наказуемо с лишаване от свобода или с по-тежко наказание, освен ако набедяването се преследва с тъжба на пострадалия и такава не е била подадена;
- d-r P.Popov
Ако къщата е поделяема, най-добре е да направите делба, така че всеки да си знае своето.
При липса на деца съпругът наследява с братята и сестрите, но едно завещание в полза на съпруга ще елиминира напълно брата, защото последният няма запазена част от наследството.
Ако имате деца, по закон те и съпругът наследяват равни дялове от наследството. Децата изключват брата от кръга на наследниците по закон.
При липса на деца съпругът наследява с братята и сестрите, но едно завещание в полза на съпруга ще елиминира напълно брата, защото последният няма запазена част от наследството.
Ако имате деца, по закон те и съпругът наследяват равни дялове от наследството. Децата изключват брата от кръга на наследниците по закон.
- BlaueAugen
Ами, за успокоение би следвало да се обърнете към психоаналитик. От правна гледна точка, можете да сключите договор с любимия, но ще ви струва пари.
- bgjurist
- Потребител
Жалко, Вие бяхте един от любимците ми във форума! Нормалните хора по това време правят любов, или се забавляват по друг начин, но щом на Вас Ви харесва да сте злъчен и злобен, струва ми се, че Вие имате нужда от психоаналитик! Чест и почитания като професионалист, но като човек очевидно сте нещастен, забавлявайте се...
- Морски
За МОРСКИ: Съжалявам, ако съм Ви обидил - такъв ми е стилът на изразяване. Направете си договор за общото Ви имущество.
- bgjurist
- Потребител
За bgjurist: Знаех си, че сте свестен тип! Не Ви се сърдя, напротив, бяхте ми полезен! Желая Ви успех във всичко!
- Морски
Морски (или по-скоро Морска), здравейте!
Ще ви успокоя, наистина, защото написаното по-горе от някои мои колеги не отговаря на истината!!!
След като вие сте наследник на баба си, съпругът ви НЕ НАСЛЕДЯВА НИЩО от тази къща!
Дебело подчертавам-НЕ НАСЛЕДЯВА!!! Нито той, нито децата му, нито децата на децата му!!!
Чест и почитание към колегите, които не са чели достатъчно!
Ваш наследник ще бъдат вашите и на съпругът ви деца! Единствено и само те!
Нещо повече-БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали сте наследила баба си по време на брак, преди или след него!!!
Желая ви всичко най-добро!!
Ще ви успокоя, наистина, защото написаното по-горе от някои мои колеги не отговаря на истината!!!
След като вие сте наследник на баба си, съпругът ви НЕ НАСЛЕДЯВА НИЩО от тази къща!
Дебело подчертавам-НЕ НАСЛЕДЯВА!!! Нито той, нито децата му, нито децата на децата му!!!
Чест и почитание към колегите, които не са чели достатъчно!
Ваш наследник ще бъдат вашите и на съпругът ви деца! Единствено и само те!
Нещо повече-БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ дали сте наследила баба си по време на брак, преди или след него!!!
Желая ви всичко най-добро!!
- lara
- Младши потребител
А защо Лара? Чл. 9 от ЗН говори друго. Пълно е със съдебна практика по нъпроса.
Защо преживелият съпруг да не наследи съпругата си? Това ще стане по правилата на същия член от Зак. за наследството.
Към "морски": кажете подробности как сте наследили къщата, родителите Ви починали ли са? Колко наследници сте?
Защо преживелият съпруг да не наследи съпругата си? Това ще стане по правилата на същия член от Зак. за наследството.
Към "морски": кажете подробности как сте наследили къщата, родителите Ви починали ли са? Колко наследници сте?
- shveda
- Потребител
Към Лара: Бяхте много мила. Мерси!
Към шведа: Баща ми /единствен син на майка си/, почина 7 години преди нея. Майка ми е жива /дай боже още дълги години/. Имам брат - 7 години по-голям от мен, който има семейство и деца. Аз съм омъжена, нямам деца все още. Къщата на баба ми е строена отдавна, когато баща ми е бил ученик. Получихме я по наследство по нормалния начин, без завещание и т. н. Разделихме я по устна уговорка /голяма грешка, според мен, но поправима!/. Извинете ме, сигурно звуча много досадно /все пак говоря за личния си живот/, но материята ми е безкрайно непозната! Благодаря на всички!
Към шведа: Баща ми /единствен син на майка си/, почина 7 години преди нея. Майка ми е жива /дай боже още дълги години/. Имам брат - 7 години по-голям от мен, който има семейство и деца. Аз съм омъжена, нямам деца все още. Къщата на баба ми е строена отдавна, когато баща ми е бил ученик. Получихме я по наследство по нормалния начин, без завещание и т. н. Разделихме я по устна уговорка /голяма грешка, според мен, но поправима!/. Извинете ме, сигурно звуча много досадно /все пак говоря за личния си живот/, но материята ми е безкрайно непозната! Благодаря на всички!
- Морски
Как съпруга ще наследява заедно с лице-съпруг, което наследява от свой възходящ. Ти чуваш ли се какво говориш. Май си си само с претенциите...............ама това е пълен абсурд, това са елементарни въпроси. Съпруга наследява например починалия съпруг и вече зависи дали починалия има и други наследници по права линия или братя и сестри.
- !!!
Аз си мислех, че ти тази Донна я ядеш напразно, ама тъпотията която прочетох от нея ме накара да падна от стола:-)
- !!!
този ще наследи също къщата ако вие например.............ще наследи вашето имущество заедно с децата ако има такива-чак тогава. към момента както казаха някой, то съпругът не е наследник на наследодателите на вас-т.е. баба ви.
- Христов
"......но искам да съм сигурна, че един ден, ако нещо се случи с мен /живеем в динамичен свят/, съпругът ми няма да е принуден да се занимава с алчните ми роднини и къщата, в която той вложи сърцето, здравето и парите си, ще бъде негова!? Моля Ви, успокойте ме!....."
Ако някой ден нещо се случи......... съпруга наследява съпругата която има някакво недвижимо имущество получено по наследство /съпруга е наследник / , виж си закона или има изменения в ЗН за които ние тук всички не знаем , а ти с Лара знаете ,дай да видим в кой ДВ са ..........или са само във фантазиите
не изопачавай думите ми
Ако някой ден нещо се случи......... съпруга наследява съпругата която има някакво недвижимо имущество получено по наследство /съпруга е наследник / , виж си закона или има изменения в ЗН за които ние тук всички не знаем , а ти с Лара знаете ,дай да видим в кой ДВ са ..........или са само във фантазиите
не изопачавай думите ми
- донна2
След като баща Ви е починал преди баба Ви /неговата майка, а предполагам, че и дядо Ви е починал/, то към момента собственици на къщата с по 1/2 и.ч. сте Вие и брат Ви. Ако някой ден Вие починете преди съпругът си, то той ще се яви Ваш законен наследник и в зависимост от това, дали към него момент ще имате Ваши общи деца или не, зависи с кого и в каква част ще наследи от Вашият дял. Това става съгласно чл.9 от ЗН.
- shveda
- Потребител
Лара, не си права, Донна2 не е казала, че съпругът ще наследи бабата. Бабата е вече умряла и който наследил, наследил. Ако Морски умре преди мъжа си, той ще бъде НЕИН наследник. Той като умре - неговите деца. Това е идеята. :-)
- Мира СМ
и понеже не мога да си редактирам мнението
...да не вземеш от изречението "който наследил, наследил" да ме изкараш, че твърдя, че ако бабата беше жива сега, а внучката - омъжена при смъртта и, един ден и съпругът на внучка и щеше да наследява бабата
Уф, че объркано изречение стана! ;-)
Начинът децата на мъжа Ви да нямат дял от къщата, е или Вие да надживеете мъжа си, или да се отървете от къщата, докато сте жива.
Най-добре кажете нежно на брат си да си гледа работата. Той неговия дял си го е получил. :-)
Уф, че объркано изречение стана! ;-)
Начинът децата на мъжа Ви да нямат дял от къщата, е или Вие да надживеете мъжа си, или да се отървете от къщата, докато сте жива.
Най-добре кажете нежно на брат си да си гледа работата. Той неговия дял си го е получил. :-)
- Мира СМ
Lara, quo става с тебе?
- bgjurist
- Потребител
Shveda e prav! Nai-dobre go e formuliral....
A shto se otnasq do sagata "donna-lara" - otdawna mi se iska da q kwalificiram kato nedostoina!! Predwid poslednite mneniq na lara, bih kazal, che dosta izdisha....... dopuskam, che e ot goreshtinata. Iskreno se nadqwam da ima izwodi ot tazi tema, wseki moje da sgreshi i zatowa ne e nujno da se sipqt obidi........... a w sluchaq donna pyrwa izloji pravilnoto mnenie! A shto se otnasq do "Автор: !!! (---.einet.bg)" - neka da ne byde anonimen i togawa shte gledame seriozno na negowite pisaniq.
A shto se otnasq do sagata "donna-lara" - otdawna mi se iska da q kwalificiram kato nedostoina!! Predwid poslednite mneniq na lara, bih kazal, che dosta izdisha....... dopuskam, che e ot goreshtinata. Iskreno se nadqwam da ima izwodi ot tazi tema, wseki moje da sgreshi i zatowa ne e nujno da se sipqt obidi........... a w sluchaq donna pyrwa izloji pravilnoto mnenie! A shto se otnasq do "Автор: !!! (---.einet.bg)" - neka da ne byde anonimen i togawa shte gledame seriozno na negowite pisaniq.
- finzi
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|