- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля Ви за съвет
|
|
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Моля Ви за съвет
Адвокат си имам. Просто исках да чуя и друго мнение. До колкото виждам специално от Вас не съм получила съвет. Мисля, че целта на този форум е точно тази - да се дискутира и да се дават съвети.
- Vasilisa
Правен съвет, без да съм прочела и един документ е като да напишете в един медицински сайт, че имате болки отляво, а някой самозван доктор да ви отговори "компетентно": - "Имате рак!"
Не ставайте смешна!
НЯМА ПРАВНИ СЪВЕТИ ИЗОБЩО!!!!!!!!
Има конкретни съвети по конкретен проблем!
Не ставайте смешна!
НЯМА ПРАВНИ СЪВЕТИ ИЗОБЩО!!!!!!!!
Има конкретни съвети по конкретен проблем!
- lara
- Младши потребител
Вижте какво, госпожо! Никого не задължавам с въпросите си. Ако не можете или не желаете да дадете съвет - ваша воля. Но много Ви моля недейте да ми губите времето с безмислени спорове.
- Vasilisa
Лара е съвсем права! Няма съвети по принцип. Всеки юрист дава съвети след като се запознае с всички налични документи. Съветите по принцип могат само да Ви объркат, да Ви накарат излишно да спорите с адвоката си, да изгубите време и после да съжалявате!
- НДИ
Лара, Лара........ Какво доживяхте! Да се опитате честно и съвестно, като истински адвокат с човешки морал да помогнете на една госпожа, която безплатно иска съвет, а тя да се отнесе толкова жестоко! Оставете я да чете становища,като иска!
Донна, моля проверете за приложимостта на бързото производство по отношение на 108. Как може! Владението си е владение, собствеността си е собственост! Ако бяха тъждествени, защо щеше законодателя да урежда ревандикация и посесорни искове? АБСОЛЮТНО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, че ревандикационният иск може да бъде разгледан по реда на бързото производство! Просто не виждам смисъл да пиша аргументите си. И още нещо-при предадено владение на основание предварителен договор каква е тази 10г давност? Нещо не разбирам. Погасителна? Придобивна? Или погасително-придобивна?
Уважаема Суи! Що за комбинация-установителен иск плюс иск за разваляне на договор! НЯМАТЕ ПРАВЕН ИНТЕРЕС да предявите иск по чл.97 ал.1 ГПК, когато имате правен интерес да предявите ОСЪДИТЕЛЕН ИСК-108 ЗС. Ще платите такса за образуване на гражданско дело, и на първото съдебно заседание /най-късно/ съда ще постанови че го прекратява поради недопустимост. Ще върнете ли парите на хората? Или ще им кажете, че съда не разбира от право? И ще заведете иск по 108?
Уважаема госпожо Василиса!
Ще се въздържа да ви дам становището си по казуса по същите причини, които са посочени от колежката Лара. Не че имам самочувствието становището ми да е единстено меродавното. Просто не звучи сериозно при такъв сложен и по-скоро значим за Вас казус да се дават съвети без да бъдат прегледани документите Ви.
Донна, моля проверете за приложимостта на бързото производство по отношение на 108. Как може! Владението си е владение, собствеността си е собственост! Ако бяха тъждествени, защо щеше законодателя да урежда ревандикация и посесорни искове? АБСОЛЮТНО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, че ревандикационният иск може да бъде разгледан по реда на бързото производство! Просто не виждам смисъл да пиша аргументите си. И още нещо-при предадено владение на основание предварителен договор каква е тази 10г давност? Нещо не разбирам. Погасителна? Придобивна? Или погасително-придобивна?
Уважаема Суи! Що за комбинация-установителен иск плюс иск за разваляне на договор! НЯМАТЕ ПРАВЕН ИНТЕРЕС да предявите иск по чл.97 ал.1 ГПК, когато имате правен интерес да предявите ОСЪДИТЕЛЕН ИСК-108 ЗС. Ще платите такса за образуване на гражданско дело, и на първото съдебно заседание /най-късно/ съда ще постанови че го прекратява поради недопустимост. Ще върнете ли парите на хората? Или ще им кажете, че съда не разбира от право? И ще заведете иск по 108?
Уважаема госпожо Василиса!
Ще се въздържа да ви дам становището си по казуса по същите причини, които са посочени от колежката Лара. Не че имам самочувствието становището ми да е единстено меродавното. Просто не звучи сериозно при такъв сложен и по-скоро значим за Вас казус да се дават съвети без да бъдат прегледани документите Ви.
- Иван
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|