Здравейте на всички!
Имам следния казус, купих УПИ край гр. Пловдив, продавачът на парцела, освен собственик на вече моя парцел е собственик и на всички съседни парцели (още 3). Моят парцел е ъглов на две улици и граничи с два от неговите парцели. Подписахме декларация по чл.42 за допълнително застрояване със съседния парцел до моя, който също е негова собственост. Вписахме дори декларация и самия чл.42 в новия и вече мой нот. акт. Вече чакам становище от EVN, като престои издаване на виза за проектиране. Та въпросът ми е следния, понеже вече разбрах, че има купувач за парцела, с който сме подписали декларация, тя ще продължи ли да важи при положение че нашата декларация с продавача е със задна дата и е вписано в нот. акт или ако на новия собственик реши може да ми бие “спирачки”. Имам изготвен проект от архитект, като той беше запознат със ситуацията и каза, че няма да има проблем ако бъде вписано в нот. акт, но все пак това ме притеснява. Изчетох доста, но не успях да прочета нещо близко до моята ситуация, ще се радвам, ако някой успее да ми помогне!
Благодаря предварително!
- Дата и час: 19 Ное 2024, 18:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус със собственост за чл.42
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казус със собственост за чл.42
Кажете откровено - малък или голям е интересът Ви, оттук трябва да се почне. Да постъпите как - аз - виждам отговорности на самият продавач на съседният парцел.
Не влизайте в никакви "истории", това може да Ви коства пари и нерви - безвъзвратно.
Не влизайте в никакви "истории", това може да Ви коства пари и нерви - безвъзвратно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Кажете откровено - малък или голям е интересът Ви, оттук трябва да се почне. Да постъпите как - аз - виждам отговорности на самият продавач на съседният парцел.
Това не го разбрах. Освен като желание, да се включите в темата
doodlen написа:.. въпросът ми е следния, понеже вече разбрах, че има купувач за парцела, с който сме подписали декларация, тя ще продължи ли да важи при положение че нашата декларация с продавача е със задна дата и е вписано в нот. акт или ако на новия собственик реши може да ми бие “спирачки”.
Да, ще важи - ако ще 10 пъти да се препродава въпросния имот.
Настоящия собственик се е съгласил... ТОЧКА!
Новият ще се съобразява, без значение на какъв егап са нещата при вас - предпроектно проучване, проектиране, строеж или готова сграда.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Благодаря за отговорите и на двамата. Става въпрос за гараж така или иначе и зад стената на гаража, навес за лятна кухня. Понеже парцела е само 500 кв.м. идеята ни е да използваме максимално наличното разстояние, за да може отзад да остане повече зелено място, а и по този начин ще си спестим правенето на едни 12 м. ограда, като вместо нея ще бъде външната стена на гаража, следователно няма да има и никакви прозорци и подобни неща към другия парцел.
Ще се радвам на още мнения или дори и цитат от ЗУТ.
Ще се радвам на още мнения или дори и цитат от ЗУТ.
- doodlen
- Нов потребител
doodlen написа:Става въпрос за гараж така или иначе и зад стената на гаража, навес за лятна кухня.
Накратко- говорите за допълнащо, а не основно застрояване. Но това не променя нещата, улеснява ги.
doodlen написа:Понеже парцела е само 500 кв.м. ч ...
В централните части на много градове- 500 кв.м. е много голям имот. Там са около 100-150.
Много често - 100% застроени - колкото е парцела, толкова е и сградата.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
- guest1
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|