Здравейте,
Предстои ми покупка на 1во жилище, получих следните 4 документа
Нотариален акт, скица, разрешение за ползване и административен адрес.
Не мога да разбера защо обекта трябва да има административен адрес?
Четох закона, но нищо не разбрах кажи речи.
Някой може ли си няколко по прости думи да обясни защо една сграда ще и трябва админситративен адрес.
Консултирах се с финансовия си консултант и той ми каза, че някои сгради имат административен адрес други нямат. Имали тези които имат само един вход???
Това съвсем ме обърка бихте ли дали мнение по въпроса.
- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно административен адрес
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос относно административен адрес
Сменете си финансовия консултант, че големи глупости плещи.
- sunrise
- Активен потребител
lasecondeguerremondiale написа:Не мога да разбера защо обекта трябва да има административен адрес?
Здравейте.
Цялата работа е заради текста
Чл. 89. (5) Кметът на общината определя адресите на територията на общината, на които може да се извършва адресна регистрация.
Закон за гражданската регистрация
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
Здравейте,
благодаря за полезната информация.
Четейки член 89 алинея 5 излиза, че всеки имот трябва да има административен адрес.
Странното за мен е понеже в нотариалния акт има адреса тогава защо им трябва и административен адрес, ако имат нотариален акт ? Все още не мога да разбера.
Бих се радвал да споделите мнението си!
Благодаря
Четейки член 89 алинея 5 излиза, че всеки имот трябва да има административен адрес.
Странното за мен е понеже в нотариалния акт има адреса тогава защо им трябва и административен адрес, ако имат нотариален акт ? Все още не мога да разбера.
Благодаря
- lasecondeguerremondiale
- Нов потребител
lasecondeguerremondiale написа:Здравейте,
Благодаря
Здравейте!
Другото, коетп се сещам (пиша в движение) е „Закон за кадастъра и имотния регистър - §. 4, във връзка с; чл. 27, ал. 1, т. 1; §. 1, т. 10”
- да не цитирам всички текстове.
10. (доп. - ДВ, бр. 36 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2011 г., в сила от 09.04.2011 г.) "адрес на недвижим имот" е описанието на неговото местонахождение, което се състои задължително от името на областта, общината и населеното място или селищното образувание, и включва наименование на улица, съответно площад или булевард, жилищен комплекс, квартал, номер, вход, етаж, самостоятелен обект в сграда, а за недвижими имоти в земеделски земи и горски територии - съответно наименование на местността;
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
Интернет не съществува!
- jhoro
- Активен потребител
Не мога да разбера защо обекта трябва да има административен адрес?
Какво значение има дали разбирате или не нещо? Вероятно става дума за нова сграда, където адресите на новообразуваните имоти по строителни книжа са определени по адреса стария НА на терена, записани са по този начин в ценообразуването и в НА, с които строителя продава, но административния адрес издаден от общината след разрешението за ползване е различен.
Няма проблем с удостоверението за административен адрес, което се издава от общината, да си извадите НА, но не е нужно.
- ivanov_p
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|