начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

имам проблем с общината-във връзка с общинско жилище нуждая

Казуси за недвижими имоти

имам проблем с общината-във връзка с общинско жилище нуждая

Мнениеот ianica » 19 Юли 2004, 10:17

Регистрирана съм в общината за наемане на общ.жилище-Самотна майка съм и в момента живея с дъщеря ми на свободен наем-120 евро.От общината ми заявиха че са правили проверки и са установили че не живея на адреса,защото когато ме били търсили аз не съм си била в къщи(аз съм на работа от 09.00-17.00ч.).Написах декларация с подписите на някои съседи че живея там сама и че те-съседите са свидетели на това и я дадох на госпожата която отговаря за общ.жилища какво друго да направя,защото съм затънала в дългове и не искам да си изпусна шанса-ако въобще имам такъв ...
ianica

Re: имам проблем с общината-във връзка с общинско жилище нуж

Мнениеот shveda » 19 Юли 2004, 12:35

Може да представите и копие от договора, по който работите, за да видят, че наистина това е работното Ви време, а ако имате адресна регистрация на същия адрес, представете и копие от личната си карта.
shveda
Потребител

Мнениеот ianica » 19 Юли 2004, 13:16

благодаря за съвета но те ми отговориха че това че съм регистрирана на този адрес не значело че живея там копията аз съм ги приложила
ianica

Мнениеот лунатик » 19 Юли 2004, 15:23

Няма ли бележки за платена телефон, ток или касова бележка от кочан за платен наем? В крайна сметка позовете се на чл. 15 от ЗАОФЮЛ:
Чл. 15.. (1) Административната услуга се извършва, след като се изяснят фактите и обстоятелствата от значение за нейното предоставяне.
(2) За установяване на фактите и обстоятелствата могат да се използват всички начини и средства, които не са забранени от закон, освен ако друг нормативен акт предписва доказването на някои факти и обстоятелства да стане по определен начин или с определени средства.
(3) Извършващият административната услуга може да изисква от заявителя представяне само на документите, предвидени в нормативния акт, определящ реда за извършване на административната услуга.
(4) Извършващият административната услуга не може да изисква от заявителя доказване на факти и обстоятелства от значение за извършване на административната услуга, които се установяват от администрацията, към която принадлежи. От заявителя не може да се изисква да доказва отрицателни факти. Когато е изрично предвидено удостоверяването на факта да става с документ, издаването му може да бъде поискано със заявлението за извършване на административната услуга.
(5) Извършващият административната услуга не може да откаже приемане на писмена декларация на заявителя, с която се установяват факти и обстоятелства, за които нормативен акт не предписва доказване по определен начин или с определени средства.
(6) Извършващият административната услуга може да приеме и писмена декларация, с която се установяват факти и обстоятелства, за които нормативен акт предписва доказване с официален документ, когато такъв не е издаден на заявителя в определения за това срок.
лунатик

Мнениеот 14 » 19 Юли 2004, 22:36

Поставя се въпросът какви са правните последици от това ,че не сте открита на посочения от вас адрес от служителите на общината ,за да се предложи вариант за действие от ваша страна.Ако сега сте подали молба-декларация за картотекиране като нуждаеща се от жилище по реда на ППЗОбС ,то следва проверка и решение на назначената от кмета на общината комисия за картотекиране ,с което ви картотекира в определена група или ви отказва картотекиране като нуждаеща се от жилище.Решението на комисията подлежи на обжалване по реда на ЗАП-следователно пред кмета на общината като по-горестоящ административен орган ,както и по съдебен ред-пред съответния окръжен съд.По същия начин се процедира ако ви бъде прекратена регистрацията като нуждаеща се от жилище.Така че взависимост от това дали ще последва някакъв административен акт от страна на общински орган ,вашата защита винаги следва да бъде по посочения ред.Извън тези положения-разчитайте на добронамереното отношение на служителите от общината като евентуално се уговорите за определен ден и час за тяхното посещение.Те наистина са длъжни да установят при какви условия живеете и им предложете вашето съдействие като се уговорите предварително.
14

Мнениеот ianica » 22 Юли 2004, 14:51

всичко-ток,телефон,вода е на името на собственика на жилището,а аз ги плащам по интернет .някой от вас може ли да ме представлява пред общината и срещу каква сума
ianica

Мнениеот shveda » 24 Юли 2004, 10:50

За това трябва да отидете при някой колега в кантората му. Не е тук мястото.
shveda
Потребител

Назад към Имотни казуси