начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

срокове за съда по заповедно производство

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

срокове за съда по заповедно производство

Мнениеот todorst » 23 Ное 2023, 19:24

Има подадено Заявление за Заповед за изпълнение и Изпълнителен лист.Но минават 6 месеца и накрая в седмия месец съда се произнася и изисква разни документи! Но съдът е пропуснал нормативния срок.- Срокът е 3 /три / дни ! Това като възражение съм го заявил пред съда! Резултат : Отхвърля Заявление ....... на основание чл. 411 ал 2 и т.н
очаквам коментар.
todorst
Потребител

Re: срокове за съда по заповедно производство

Мнениеот hristev » 24 Ное 2023, 09:07

Лол. Такива чудо не съм виждал. Следя.

Пускайте ново за сега.
hristev
Потребител

Мнениеот dimist » 24 Ное 2023, 11:27

Пускай ново заявление, и като ти издадат заповедта за изпълнение, поискай обезщетение за забавено правосъдие. Може да използваш облекчения ред по ЗСВ, сумата няма да е впечатляваща, лимита е до 10 000, обикновено присъждат 2 000. Срокът е 6 месечен от влизане в сила на акта по делото, което е нарушен разумния срок. Разбира се, имаш право и на частна жалба срещу отхвърлянето на молбата за издаване на заповед за изпълнение.
dimist
Потребител

Мнениеот tochotocho » 31 Дек 2023, 19:34

Сега от съда се направиха на интересни. Получавам съобщение с РАЗПОРЕЖДАНЕ , че мога в срок един месец да предявя иск по общия ред. Отговорих, при РАЗПОРЕЖДАНЕ, значи задължително. Ама вие /съда / издадохте ли Заповед, връчихте ли я, има ли възражение и чак тогава да отида към исково производство. Аз исково производство мога да си предявя и без вас, когато реша, е в срок.
Идеята е - като са пропуснали сроковете 6 - 7 месеца, считам, че не бива да имат изисквания за документи : имам ли сестра и пр.
И отново, подадох заявление , моля, свършете си работата, издайте Заповед, връчете я и ако има възражение тогава към исково. Проблемът е ,че длъжникът работи на черно по всички градове, не можеш го хвана , но ще му виси задължение! за назидание !
tochotocho
Потребител

Назад към Общи дискусии