Здравейте, въпроса ми е, дали за някои видове длъжности се изисква законово да се предостави свидетелство за съдимост и на родителите.
Казаха ми, че за да се постъпи на държавна работа се изисква и родителите да не са осъждани, но това вярно ли е?
- Дата и час: 19 Ное 2024, 20:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Свидетелство за съдимост на родители
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Свидетелство за съдимост на родители
Няма такива длъжности. Това не е вярно. Наказателната отговорност в България, а и в европейските държави, е лична, т.е. всеки отговаря лично за действията си пред закона и пред органите на властта. Ако ще си вадите свидетелство за съдимост, то в него ще пише само нещата, които Вие сте извършвали (ако сте осъден за тях, ако са от общ характер и ако все още не сте реабилитиран). Кажете за какво ще кандидатствате, че да Ви кажем конкретно как стоят нещата.
- berto
- Потребител
Въпроса ми е принципен и Вие отговорихте на него изчерпателно. Казаха ми, че за да кандидатствам в бъдеще за заемане на държавна или общинска позиция ще трябва да представя и свидетелство за съдимост на моите родители, освен за мен. Но явно това не е вярно. Благодаря за отговора.
- vas_kata
- Нов потребител
Тези неща ги е имало в едно време, което и аз слабо съм усетил. Когато се слагаме клеймо - "враг на народа" и си патеха и децата.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
vas_kata написа:Здравейте, въпроса ми е, дали за някои видове длъжности се изисква законово да се предостави свидетелство за съдимост и на родителите.
Казаха ми, че за да се постъпи на държавна работа се изисква и родителите да не са осъждани, но това вярно ли е? Your Texas Benefits
В повечето юрисдикции няма законово изискване кандидатите за работа да предоставят свидетелства за съдимост на родителите си за държавни или други видове длъжности. Проверките на трудовото минало обикновено се фокусират върху собственото криминално минало и квалификации на кандидата.
- jamesnelson
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|