начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

ЛК без постоянен и/или настоящ адрес?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ЛК без постоянен и/или настоящ адрес?

Мнениеот mariana19621 » 23 Ное 2023, 14:03

Острани е лесно.
Заведох двама клиента преди продажбата, готови да го купят на цена на ипотеката. Не разрешиха. Искаха да платя сума за предсрочно погасяване на кредита.
После се запознах с човек, работил тогава в Пощенска банка. Засмя се - такава била практиката. Въртят и сучат за да го дадат на свой човек на половин цена, както и направиха.
mariana19621
Младши потребител

Мнениеот atom22 » 17 Дек 2023, 13:49

Нещо някъде сте оплескала нещата при разговорите с банката понеже нито е нормално да имате толкова нисък процент на главницата от вноската ви нито да ви откаже банката продажба на имота при цена удовлетворяваща интереса ѝ. Вие може би си знаете грешката вече но за сравнение ще ви кажа, аз също имам кредит в случая към Булбанк(и дори нямам приятел там, както мнозина се хвалят, че с връзки са получили добри условия) но ДСК и ОББ са ми предлагали сходни условия, 61.2% от месечната ми вноска в момента погасява главницата, 38.8 всичко останало което са застраховки, лихви и т.н и тези проценти стоят приблизително статични през целия период на кредита. Също така макар и да не смятам в близката година да продавам ипотекираното жилище все пак го обмислям в по-дългосрочен план и още при покупката му проговорих с банката каква би била процедурата. Нямаха никакви възражения никакви притеснения, при продажбата използвам сметката си към кредита, парите постъпват, банката удържа остатъка от главницата ми и с останалото аз си продължавам към следващите планове. Преди 4 месеца мой приятел продаде отново ипотекиран апартамент към ОББ, протече по подобен начин продажбата, нямаше нищо трудно.
atom22
Потребител

Мнениеот mariana19621 » 16 Фев 2024, 23:40

Можело е вие да си продадете имота, за по-прилична сума.

Все едно на друга планета живеете! Банката не ми разреши да продам имота, въпреки, че бях намерила двама клиента готови да го купят на цена на ипотеката.
Случайно се запознах с човек, който е работил тогава в Пощенска банка. Такава била политиката им. Т.е. да продават имотите на безценица на свои хора.
Имах тогава и потребителски кредит - поискаха да го платя целия, както и процент за предварително погасяване на ипотечния кредит. При такива ненормални изисквания аз махнах с ръка и оставих всичко на съдбата.
Е, погасих ги сега по давност и двата кредита, но аз си зная какво ми струва това.
mariana19621
Младши потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии