Здравейте!
На мои познати почина майката и детет я наследи
Сега бащата отива да прави ГО и го сюрпризират с високата гражданска, като на млад шофьор - детето е на 13 г
Смятате ли че това е правилно и защо е така?
И знаете ли компания, която не прави такива номера? Защото най-малкото детето дори не може да шофира на тази възраст какво значи да плащат висока гражданска застраховка като рисков шофьор???
Да не говорим че детето има ид.част от МПС по наследство и дори не е собственик на цялата кола.
- Дата и час: 19 Ное 2024, 18:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Застраховка гражданска отговорност ид.част от кола на дете
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Застраховка гражданска отговорност ид.част от кола на де
Здравейте!
Погледнах един калкулатор и наистина има разлика, макар да не я намирам за огромна.
Но виждам и друго - говори се за „собственикът на МПС“ - не за съсобствениците. Защо бащата не направи застраховката от свое име, ако той има СУМПС и ще управлява автомобила?
Пп. В други държави застраховките не са обвързани само с МПС-то, а се искат и данни на регистрирания водач (един или повече).
Погледнах един калкулатор и наистина има разлика, макар да не я намирам за огромна.
Но виждам и друго - говори се за „собственикът на МПС“ - не за съсобствениците. Защо бащата не направи застраховката от свое име, ако той има СУМПС и ще управлява автомобила?
Пп. В други държави застраховките не са обвързани само с МПС-то, а се искат и данни на регистрирания водач (един или повече).
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Опитал е, но не знам защо са отказали- според него разликата е доста голяма. Каза че 400 лв е на младия 13г водач а неговата сигурно е към 240-80 - нещо такова, аз понеже правя моята на вноски и никога не помня колко давам.
Принципно говорихме за прехвърляне, но с новите правила за приемане по опис ще си отнеме време.
Принципно говорихме за прехвърляне, но с новите правила за приемане по опис ще си отнеме време.
- pitasht
- Активен потребител
Отивате в ПП-КАТ да смените талона на МПС, в който отбелязвате като собственик наследникa, и искате да бъдете вписан като ползвател в същия. (Аз така управлявам нашето МПС, което е на името на големия ми син, но той не е водач /няма „книжка”/.)
След това при застрахователя и водите спор до дупка, като им обяснявате, че сте готов и на съдебно дело, ако се запънат, което не вярвам да се случи...
След това при застрахователя и водите спор до дупка, като им обяснявате, че сте готов и на съдебно дело, ако се запънат, което не вярвам да се случи...
- nikodim77
- Активен потребител
Да, говорихме с един от по-старите застрахователи в региона и казаха, че ще я направят на бащата.
На практика цялата кола е на детето - моя грешка защото не са имали брак.
Така или иначе според едната дама в застр.компания изобщо не било възможно да се прави гражданска на 13 г дете. Тя твърди че системата нямало да позволи - дали е така, не знам но е логично.
Успех ако имате подобни казуси.
На практика цялата кола е на детето - моя грешка защото не са имали брак.
Така или иначе според едната дама в застр.компания изобщо не било възможно да се прави гражданска на 13 г дете. Тя твърди че системата нямало да позволи - дали е така, не знам но е логично.
Успех ако имате подобни казуси.
- pitasht
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Застрахователно дело
|
|