начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

осигурителн стаж за пенсия като управител на дружество

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

осигурителн стаж за пенсия като управител на дружество

Мнениеот pitasht » 23 Мар 2024, 13:35

Здравейте
В нашия край изниква този проблем а не намирам тема по него
Т.к. казусът се предаде от друг човек мисля че нещо са пропуснали но така или иначе да питам.
Лице управител на дружество се пенсионира.
От НОИ отказват да признаят стажа му като управител за нуждите на пенсионирането с мотив че не е вписан договора за управление в Търговския регистър.
Знаете ли на база на кое се случва това - при положение че е внасял всички свои осигуровки.
Дори искат да му върнат осигуровките и да постанявт отказ.

П.п. аз си помислих че е бил избран срочно В ТР и е пропуснато да се проведе ново ОС, но ми твърдят че не е това и че започвала трайна такава практика. Лица без вписани договори за управление в ТР да не могат да се пенсионират.
pitasht
Активен потребител

Назад към Осигурително право