Здравейте,
Аз съм на 53 г. а жена ми на 50. Аз работа в търговско дружество а жена ми в държавно оперно-филхармонично дружество.
Ня нея и удържат по фиш от заплатата 1.4% "Фонд общо заболяване и майчинство", а на мен
не ми удържат.
Моля, кажете ми с кои текстове от коя законова уредба се урежда тази удръжка.
Благодаря ви.
- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удръжки за Общо заболяване и майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Удръжки за Общо заболяване и майчинство
Мисля, че не сте разгадали правилно фишовете си. Възможно е във вашия фиш да има удръжка за фондовете на ДОО, който включва и осигуровката за ОЗМ, а във фиша на съпругата да има разбивка по отделните фондове на ДОО: пенсии, ОЗМ, безработица.
Иначе тази удръжка е уредена в Кодекса за социално осигуряване.
Иначе тази удръжка е уредена в Кодекса за социално осигуряване.
-
atevasile - Потребител
Re: Удръжки за Общо заболяване и майчинство
това е възможно само ако сте самоосигуряващо се лице и сте избрали да се осигурявате на ниския процент..
- dommo1
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|