начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

получаване на наследствена пенсия

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

получаване на наследствена пенсия

Мнениеот petarimima » 19 Ное 2011, 15:58

Здравейте, получавах наследствена пенсия, тъй като и двамата ми родители са починали, но през тази учебна година НОИ прекрати пенсията ми, тъй като не можах да продължа в четвърти курс, а трябваше да презапиша трети курс с право на явяване на не взетите изпити поради слаб успех. Въпроса ми е следния не трябва ли въпреки, че съм прекъснал поради слаб успех щом не сам си изгубил студентските права и ще полагам не взетите изпити да не ми бъде спирана пенсията, защото от НОИ се уповават на уверението в което пише, че съм прекъснал поради слаб успех 2011- 2012, но не зачитат това, че аз се водя студент с задължение през тази учебна година да си взема не взетите изпити. Благодаря Ви предварително и ако може да ми цитирате и точен закон или нещо подобно, ако съм прав за да мога да си търся правата.
petarimima
Нов потребител

Re: получаване на наследствена пенсия

Мнениеот karanedeff » 19 Ное 2011, 19:48

petarimima написа:ако може да ми цитирате и точен закон или нещо подобно, ако съм прав за да мога да си търся правата.

КОДЕКС ЗА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ

Раздел III.
Наследствени пенсии

НАРЕДБА ЗА ПЕНСИИТЕ И ОСИГУРИТЕЛНИЯ СТАЖ

Раздел IV.
Наследствени пенсии

petarimima написа:Въпроса ми е следния не трябва ли въпреки, че съм прекъснал поради слаб успех щом не сам си изгубил студентските права

Щом сте прекъснал ..... :cry:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Осигурително право