Здравейте, пуснах заявление за присъединяване на приемник към електрическата мрежа в урбанизиран имот. Молбата ми беше приета и след 2 дена получих отговор, че е необходимо според НАРЕДБА № 6 от 28 март 2024 г. за присъединяване на обект към електрическата мрежа чл. 9 ал.4 е необходимо да се предоставят доказателства от компетентните органи и съответно разрешения от тях. Нямам намерение да строя в имота. Искам да ползвам косачка за трева. Ходих в общината. Там вдигат рамене. Ходих пак в енергото там вдигат рамене,дори ми казаха, че такъв документ на живо още нее са виждали и аз ще съм първия, който евентуално ще им занесе. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с тази нова разпоредба и към кого като компетентен орган да се обърна? Благодаря.
.
- Дата и час: 19 Ное 2024, 20:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Присъединяване към ЕРП-Север
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Присъединяване към ЕРП-Север
...се посочват техническите характеристики на приемника и се представят доказателства, в т.ч. необходимите разрешения от съответните компетентни органи...
копирате упътването на косачката, и готово.
- bozyo
- Потребител
Здравейте.
Голям смях.
Щом не са виждали - как ще познаят, че е точно този документ?
Става дума за следната разпоредба
И обяснението
На практика това определение обхваща всички уреди.
Не знаех, че за косачка се искат „разрешения от съответните компетентни органи“!
Следващия въпрос ще е - ако вместо косачка, се включи радио или нещо друго - има ли промяна?
Пп. Ето текста на Наредбата. Цитирам Държавен вестник, защото в Lex.bg не го намирам.
Голям смях.
bobybravo написа:Ходих пак в енергото там вдигат рамене, дори ми казаха, че такъв документ на живо още не са виждали и аз ще съм първия, който евентуално ще им занесе.
Щом не са виждали - как ще познаят, че е точно този документ?
Става дума за следната разпоредба
Чл. 9. (4) За електроснабдяване на приемник на електрическа енергия се посочват техническите характеристики на приемника и се представят доказателства, в т.ч. необходимите разрешения от съответните компетентни органи, че разполагането и използването на приемника е в съответствие с конкретното предназначение и допустимия начин на ползване на имота.
И обяснението
§ 1. По смисъла на наредбата:
17. „Приемник на електрическа енергия“ е уред или технологична инсталация за крайно ползване на електрическа енергия чрез преобразуването й в друг вид енергия – механична, топлинна, химична, светлинна, звукова или магнитна.
На практика това определение обхваща всички уреди.
bobybravo написа:Искам да ползвам косачка за трева.
Не знаех, че за косачка се искат „разрешения от съответните компетентни органи“!
Следващия въпрос ще е - ако вместо косачка, се включи радио или нещо друго - има ли промяна?
Пп. Ето текста на Наредбата. Цитирам Държавен вестник, защото в Lex.bg не го намирам.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Изглежда смешно, но реално не е.
Да и в заявлението те карат да пишеш какъв е приемника.
В общината ми казаха, че един написал помпа и те го пратили в ИАРА.
Същото ги поптах и аз ми ако искам да си включа крушка? Нейните характеристики ли трябва да опиша и от кого да искам разрешително.
Но е факт заради тази наредба.
В общината ми казаха, че един написал помпа и те го пратили в ИАРА.
Същото ги поптах и аз ми ако искам да си включа крушка? Нейните характеристики ли трябва да опиша и от кого да искам разрешително.
Но е факт заради тази наредба.
- bobybravo
- Нов потребител
bobybravo написа:Изглежда смешно, но реално не е.
Има един израз - „Щеше да е смешно, ако ... не беше тъжно“!
Ако декларирате конкретен приемник“ - това означава, че нямате право да ползвате друг!
bobybravo написа:В общината ми казаха, че един написал помпа и те го пратили в ИАРА.
Още една глупост, заради неосведоменост!
Трябвало е да изпратят човека в Министерство на околната среда и водите - съответната „Басейнова дирекция“
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
- guest1
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|