Здравейте! Скоро ще заснемам видеоклип, за който са ми нужни снимки и видео от Интернет.
Въпросът ми е следният:
Ако ми трябват кадри, например от новинарските емисии на някоя телевизия, трябва ли задължително да се уговорят авторските права с дадената телевизия, и ако е така, може ли да се избегне това по някакъв начин?
И още.. ако се редактира даденият материал, например видеото се изреже, така че да не се вижда от коя телевизия е, или дадена снимка от интернет също се поизреже, как стоят нещата?
- Дата и час: 19 Ное 2024, 20:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Авторско право: видео и снимки в Интернет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Авторско право: видео и снимки в Интернет
А ако някой вземе твоя заснет клип, поизреже го малко (особено в частта с 'водния знак' и надписите за авторство) и после го публикува от свое име в нета или участва с него в конкурс, ти ще имаш ли нещо против?
макар че е достъпно свободно в интернет, съдържанието на клиповете и снимките е подвластно на закона за авторските права и ползването му (особено ако съдържанието се "редактира") трябва да става само със съгласието на собственика/автора.
макар че е достъпно свободно в интернет, съдържанието на клиповете и снимките е подвластно на закона за авторските права и ползването му (особено ако съдържанието се "редактира") трябва да става само със съгласието на собственика/автора.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Интелектуална собственост
|
|