Привет,
предстои да бъде стартирана процедура при ЧСИ за това, че имам много голямо просрочие по 2 кредитни карти и един бърз кредит около 20 000 лв. Не живея в България и ЧСИ ще отиде първо на адреса ми в България да търси мои лични вещи, които да продаде на търг. В тази връзка въпросът ми е какво трябва да направят моите близки, за да възразят срещу изпълнителното дело и аз да си спечеля малко време, за да мога тука в чужбина където се намирам да направя още месец, два трудов стаж и да се квалифицирам за получаването на кредит. Ще изтегля един блоков кредит от тук за 10 000 - 12 000 евро и ще рефинансирам всичко в България, защото тука лихвите са много по-ниски. Трябва ми информация как да процедирам???
Ако дойде европейска заповед за запор имам ли право да протестирам и спечеля още малко време за да мога да взема кредит от чужбина и оправя целия батак, който се е заформил в България?
Не съм виновен за това, което се е получило, но трябва да оправям кашата аз.
Благодаря предварително!
Поздрави
Георги
- Дата и час: 19 Ное 2024, 18:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпълнително дело
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изпълнително дело
Наемете си адвокат. Без да се защитите адекватно/вие или роднините на адрес/ е възможно ЧСИ да изнесе на продан чужди вещи. Буквално.
Та, адвокат. Бързо и то.
Та, адвокат. Бързо и то.
- hristev
- Потребител
За да "стартира процедура при ЧСИ", т.е. за да бъде образувано изпълнително дело, първо кредиторът трябва да се снабди с изпълнителен лист.
Ако кредиторът е банка, тя може да се снабди със заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист въз основа на извлечение от счетоводните си книги. В този случай можете да възразите срещу заповедта за незабавно изпълнение в едномесечен срок от получаване на поканата за доброволно изпълнение от ЧСИ. Основен аргумент може да е фактът, че нямате обичайно местопребиваване в България, а в чужбина. Как се доказва това, ще Ви обясни адвокатът, който ще наемете.
След като възразите, банката трябва да заведе дело в съда в едномесечен срок, в което ще се установява дали дължите или не.
Ако кредиторът не е банка, изпълнителен лист не се издава и не се образува изпълнително дело. Когато Ви се връчи заповедта за изпълнение, ще имате едномесечен срок за възразите. В случай че възразите, изобщо няма да се издаде изпълнителен лист и няма да се образува изпълнително дело, докато не приключи делото в съда по установяване на вземането.
Затова е много важно да поддържате адресната си регистрация актуална и да има кой да получава книжата от съда или от ЧСИ. В противен случай ще Ви бъде назначен "особен представител", т.е. служебен адвокат, който ще Ви защитава, без изобщо да разберете какво се случва.
Ако кредиторът е банка, тя може да се снабди със заповед за незабавно изпълнение и изпълнителен лист въз основа на извлечение от счетоводните си книги. В този случай можете да възразите срещу заповедта за незабавно изпълнение в едномесечен срок от получаване на поканата за доброволно изпълнение от ЧСИ. Основен аргумент може да е фактът, че нямате обичайно местопребиваване в България, а в чужбина. Как се доказва това, ще Ви обясни адвокатът, който ще наемете.
След като възразите, банката трябва да заведе дело в съда в едномесечен срок, в което ще се установява дали дължите или не.
Ако кредиторът не е банка, изпълнителен лист не се издава и не се образува изпълнително дело. Когато Ви се връчи заповедта за изпълнение, ще имате едномесечен срок за възразите. В случай че възразите, изобщо няма да се издаде изпълнителен лист и няма да се образува изпълнително дело, докато не приключи делото в съда по установяване на вземането.
Затова е много важно да поддържате адресната си регистрация актуална и да има кой да получава книжата от съда или от ЧСИ. В противен случай ще Ви бъде назначен "особен представител", т.е. служебен адвокат, който ще Ви защитава, без изобщо да разберете какво се случва.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:Ако кредиторът е банка ...
Като чета написаното
georgi_ivanov написа:... 2 кредитни карти и един бърз кредит около 20 000 лв ...
най-вероятно картите са от банка, а бързия кредит - от някоя от съответните фирми.
kalahan2008 написа:Затова е много важно да поддържате адресната си регистрация актуална и да има кой да получава книжата от съда или от ЧСИ. В противен случай ще Ви бъде назначен "особен представител", т.е. служебен адвокат, който ще Ви защитава, без изобщо да разберете какво се случва.
Вярно, но няма 100% гаранция.
Знам случай, когато небанкова институция търси длъжника на „адрес за кореспонденция“, а не на „постоянния и настоящ адрес“. И чак ЧСИ успява да се свърже и да информира длъжника, че има ИД.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|