Здравейте чета проекта за Наредба за реда за регистрация на професионални управители на ЕС
Първото което категорично не разбрах е това: Минималната застрахователна сума за професионален управител-търговец, вписан в регистъра по чл. 2, ал. 1, т. 1, е 150 000 лева.
Струва ми се доста висока сума и като цяло споделям мнението на Асоциацията на БГ застрахователи - [url]file:///C:/Users/LENOVO/Downloads/2024-01-03-I-24-01-%20ZUES%20position%20Public%20consult%20signed.pdf[/url]
Другото е това: Професионалния домоуправител трябва да има - 6.да имат осигурен административен капацитет от минимум едно лице, наето по трудов договор;
Някой има ли идея какво е имал предвид написалия Наредбата - не е приета все още - да се докаже че има нает един работник - на трудов договор мога да го наема и на 1 ч и на 2 часа / ден и как ли не, също мога да го наема за регистрацията и после да го махна, някой ще следи ли за това в целия период?
- Дата и час: 19 Ное 2024, 18:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Професионални управители - регистрация МРРБ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Професионални управители - регистрация МРРБ
Здравейте!
На първо четене - прикачената снимка не се вижда, защото сте вмъкнали препратка към локалната Ви машина (компютър). По-добре използвайте бутона „Прикачи файл“ или вмъкнете снимката по друг начин.
По същество - говорите за „Застраховка на професионална отговорност“. По дефиниция
Премията е според тарифата на съответния застраховател - много често е 1-2 на хиляда. По-високата застрахователна сума означава, че застрахователя ще покрие по-големи щети, без застрахования да доплаща.
По втория въпрос - когато Наредбата стане факт, тогава ще коментираме.
На първо четене - прикачената снимка не се вижда, защото сте вмъкнали препратка към локалната Ви машина (компютър). По-добре използвайте бутона „Прикачи файл“ или вмъкнете снимката по друг начин.
По същество - говорите за „Застраховка на професионална отговорност“. По дефиниция
Застраховката покрива сумите, които застрахованият - в качеството си на професионален управител на ЕС - е отговорен да заплати във връзка със застрахователни събития, произтичащи от виновно неизпълнение на професионалните му задължения.
Премията е според тарифата на съответния застраховател - много често е 1-2 на хиляда. По-високата застрахователна сума означава, че застрахователя ще покрие по-големи щети, без застрахования да доплаща.
По втория въпрос - когато Наредбата стане факт, тогава ще коментираме.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
То като стане факт и да коментираме и да не - все тая.
Нали виждате с новите текстове на Конституцията какви ги забъркаха?
Според мен нормативната база се обмисля преди да влезе в сила, а не се след това.
Аз си написах възраженията по проекта до Министерството но мисля че няма да има кой да ми ги прочете.
Нали виждате с новите текстове на Конституцията какви ги забъркаха?
Според мен нормативната база се обмисля преди да влезе в сила, а не се след това.
Аз си написах възраженията по проекта до Министерството но мисля че няма да има кой да ми ги прочете.
- pitasht
- Активен потребител
Здравейте!
Не съм разбрал, че става дума за предварително обсъждане!
Не, че съм убеден от ползата - „Кучетата си лаят, керванът си върви!“
Другото - поставянето на „нает един работник“ и „на трудов договор“ едно след друго - изключва цялата категория „самонаети“ от играта! Познавам професионални управители на ЕС, които се справят самостоятелно, без нает работник.
Не съм разбрал, че става дума за предварително обсъждане!
Не, че съм убеден от ползата - „Кучетата си лаят, керванът си върви!“
Другото - поставянето на „нает един работник“ и „на трудов договор“ едно след друго - изключва цялата категория „самонаети“ от играта! Познавам професионални управители на ЕС, които се справят самостоятелно, без нает работник.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
- guest1
- Активен потребител
Точно това имах предвид - зависи и колко входа имаш, а това не е отделено. И един вход да имаш - пак наемаш работник.
Н есе сещам в друга търговска дейност да се поставя такова ограничение.
Примерно излиза че мога да имам фирма за компютри с обороти милиони и да нямам работник, ама проф.управител трябва да наеме човек и за един вход и за 5 и за 500.
Н есе сещам в друга търговска дейност да се поставя такова ограничение.
Примерно излиза че мога да имам фирма за компютри с обороти милиони и да нямам работник, ама проф.управител трябва да наеме човек и за един вход и за 5 и за 500.
- pitasht
- Активен потребител
Имам отговор от МРРБ - Наредбата била проект и касаела Единния регистър и застраховката.
Относно това да има минимум 1 работник и моето мнение, че не може да се поставят такива параметри на бизнеса - нищо.
Оставам с усещането, че мълчаливо са приели, че в тази Наредба не може да се постави изискването за мин. 1 работник но ще видим като бъде прогласувана. / защото не уреждала това/
Ако някой има интерес от отговора, ще го кача.
Относно това да има минимум 1 работник и моето мнение, че не може да се поставят такива параметри на бизнеса - нищо.
Оставам с усещането, че мълчаливо са приели, че в тази Наредба не може да се постави изискването за мин. 1 работник но ще видим като бъде прогласувана. / защото не уреждала това/
Ако някой има интерес от отговора, ще го кача.
- pitasht
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|