начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

ситуация с наследствен парцел

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ситуация с наследствен парцел

Мнениеот kailas » 11 Сеп 2008, 16:56

Здравейте,търсих във форума подобна тема но не открих такава затова си позволявам да открия нова тема.Предварително се извинявам на четящите адвокати тук,че не желая да засягам труда им и ако не желаят, да не дават мнение.Интересно ми е да сравня просто мнения, затова и пускам темата.Става дума за следното:
Моят баща и чичо ми продават ид.части от по 390 кв.м. от наследствен парцел в карлово със съгласието на третия си брат през 1991г.,като всички са с равни дялове,сиреч целия насл.парцел по нот.акт е 1170 кв.м от парцел от около 4дка и два ара.Третия брат не продава своя дял. В днешно време се оказва при нова регулация,че парцела е с 600 кв.м. по голям.Въпроса ми е следния:
Баща ми и единия ми чичо имат ли права върху част от тези квадрати или след като са си продали своите части нямат право върху тези 600 кв.м.
Моето лично мнение е, че те нямат право на части тъй като фактическа собственост не съществува за тях.Все пак ми е интересно като консултант на недв. имоти, дали правилно съм отсъдил за казуса.Тук бързам да добавя за четящите адвокати,че имам познати нотариуси и адвокати и ще си проверя собствените умозрения срещу заплащане.А пък не бих се и разсърдил на никой ако ме свърже с компетентно лице,което е имало подобен казус срещу заплащане разбира се, да разбера повечко по въпроса.С уважение към всички които биха отделили малко от времето си да прочетат написаното тук от мен.
kailas
Нов потребител

Мнениеот vili » 13 Сеп 2008, 17:56

Не може "парцела" да е едновременно с 1170 кв.м. и с площ от 4 дка. Не задавате точно въпроса. За да се отговори следва да уточните какъв е обектът на съсобствеността преди прехвърлянето, какви са идеалните Ви части,за да се прецени дали продавачите са се разпоредили с всичко, което имат.
vili
Потребител

Назад към Съсобственост и делба