начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Объркан нотариален акт?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Объркан нотариален акт?

Мнениеот tsa89 » 20 Яну 2024, 22:57

Здравейте! У дома имаме следния казус: майка ми и брат й са наследници на имот (триетажна къща) от починалите им родители. Приживе моят дядо прехвърля цял етаж + североизточно мазе чрез НА с покупко-продажба на мама. Години по-късно прехвърля другия етаж + югоизточно мазе + гараж на вуйчо ми само че чрез дарение. Скицата, с която разполагаме е от 1971г и на нея къщата е обособена по следния начин: сутерен, 1-ви и 2-ри етаж. Сутерена включва северозападно мазе, югозападно мазе, бомбоубежище и гараж. Проблема е там че на скицата никъде не е отбелязано североизточно мазе (което мама наследява), а на мястото, на което би трябвало да фигурира то е гаража. Не знаем дали е имало по-стара скица, на която същия гараж преди това е бил обозначени по друг начин. Влязохме в конфликт с вуйчо ми заради това, че не е ясно кой какво точно онаследява от този сутерен и чий НА е по-достоверен. Възможно ли е когато на мама й е прехвърляно нотариуса да е объркал нещо и вместо да речем северозападно мазе (което си фигурира на скицата) да е написал североизточно? И не би ли следвало тогава да се е ръководил пак от някаква скица? Или пък при последващото прехвърляне на вуйчо ми не е обърнато внимание и му е прехвърлено нещо, което вече е фигурирало като собственост на майка ми? Какви са ни вариантите оттук нататък и към кого можем да се обърнем за съдействие?
tsa89
Нов потребител

Re: Объркан нотариален акт?

Мнениеот kalahan2008 » 22 Яну 2024, 22:42

Обрърнете се към адвокат, който да разгледа документите и да даде мнение за собствеността върху мазето и гаража. Така с разказ по картинка няма да стане. Най-малкото за етажи от сгради не се издават скици, а вероятно става въпрос за архитектурен проект. Най-добре адвокат да види проекта, както и нотариалните актове, за да прецени какво точно е прехвърлено и на кого.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба