начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Обжалване на НП от КАТ по член 34 ал.3 от ЗаНН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на НП от КАТ по член 34 ал.3 от ЗаНН

Мнениеот potrebitel831 » 10 Май 2024, 20:08

Здравейте,
получих следното НП от КАТ :

НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ
Nº --
ОДМВР ПЕРНИК, С-Р ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ПЕРНИК, дата 26.03.2024 г.
oAncausT eiver
, на дльжност НАЧАЛНИК СЕКТОР
в ОДМВР ПЕРНИК, С-Р ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ПЕРНИК , упълномощен с 8
• г. на
Министьра на вътрешните работи, като взех предвид, че
, на дльжност МЛ. АВТОКОНТРОЛЬОР, при С-Р
ПЬТНА ПОЛИЦИЯ ПЕРНИК_ОЛМВР ПЕРНИК, е съставил акт за установяване на административно нарушение Nº xxx-xxxxxxx от дата 26.04.2023

Въпросът ми е , мога ли да го обжалвам по 34 ал.3 от ЗаНН :
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.
, понеже акта е издаден на 26.04.2023, а НП е издадено на 26.03.2024 година , тоест 11 месеца по-късно. И дали някой знае какви са ми шансовете , благодаря предварително!
potrebitel831
Нов потребител

Re: Обжалване на НП от КАТ по член 34 ал.3 от ЗаНН

Мнениеот bvoykov » 10 Май 2024, 20:18

Ако посочените от Вас дати наистина са тези, т.е. АУАН да е издаден април 2023, а НП - март 2024 г., очевидно е изтекъл срокът по чл. 34, ал. 3 ЗАНН. Странно, полицията, поне в моя район, много рядко допускат такава грешка, аз в практиката си почти не съм виждал, като бях студент видях едно нарушение на чл. 34, ал. 1 ЗАНН, но човекът не искаше да обжалва. Ако датите са верни, шансът при съдебно обжалване да спечелите, лично според мен, е 100%.
bvoykov
Потребител

Re: Обжалване на НП от КАТ по член 34 ал.3 от ЗаНН

Мнениеот potrebitel831 » 10 Май 2024, 20:26

bvoykov написа:Ако посочените от Вас дати наистина са тези, т.е. АУАН да е издаден април 2023, а НП - март 2024 г., очевидно е изтекъл срокът по чл. 34, ал. 3 ЗАНН. Странно, полицията, поне в моя район, много рядко допускат такава грешка, аз в практиката си почти не съм виждал, като бях студент видях едно нарушение на чл. 34, ал. 1 ЗАНН, но човекът не искаше да обжалва. Ако датите са верни, шансът при съдебно обжалване да спечелите, лично според мен, е 100%.

Благодаря за бързия отговор!, и на мен ми беше доста странно и за това реших да попитам в специализиран форум!
potrebitel831
Нов потребител

Назад към Административно право