1. Онзи ден министър Велчев след среща с патриарх Максим разпореди че търговията със свещи и църковна утвар ща бъде без ДДС,
2. Днес патриарх Максим отива в Москва да получи до 50 000 щатски долара премия от Алексей. По този повод аз се сещам за латинското Asinus asinum fricat. Но въпросът ми е дали Максим ще трябва да си плати върху сумата ДОД ? Води ли се той физическо лице като всеки друг ?
Знаете ли и за други данъчни облекчения за Бълг. Православна Църква ?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 01:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дали Максим ще трябва да си плати върху сумата ДОД ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: дали Максим ще трябва да си плати върху сумата ДОД ?
За ДОД дали ще плати не ми се вярва ,даже съм сигурен ,че няма да плати.
Но освен че няма да плащат ДДС за търговията със свещи и църковна утвар май искат и изцяло да забранят тази дейност да бъде извършвана от други стопански субекти!
Дали някой знае ,възможно ли е и как ,по какъв начин?
...
Но освен че няма да плащат ДДС за търговията със свещи и църковна утвар май искат и изцяло да забранят тази дейност да бъде извършвана от други стопански субекти!
Дали някой знае ,възможно ли е и как ,по какъв начин?
...
- Доонис
Да им дават каквито искат облекчения че другите религиозни общности не спят- и на тях за разлика от БПЦ им помага бизнеса. Случайно да сте забелязали надписа на сградата на мюфтийството? -закупена със средства на турска фирма ли беше фондация ли беше, а колко литература преминава оттам е друга тема... и почти съм готова да се обзаложа че я подаряват а не я продават
това си е конкуренция а тя изисква освен всичко друго и средства...
това си е конкуренция а тя изисква освен всичко друго и средства...
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
Тука си права ,пример Троянсия манастир до преди малко по-вече от година продаваха светена вода ,за кръщене освен това което се плаща трябваше да се закупи и религиозна литература , ами за кръщене при католиците не се плаща нищо ,всичко това за да се набавят някакви средства за издръжка .Така ,че малко или по-вече облекчения ще са от полза,народа по -начало е беден ,за дарения не знам до колко получават . А храмовете на много места са в окаяно положение .
- donna
- Старши потребител
Но това е защото никой не прави дарения. А никой не прави дарения, защото не му пука за църквата.
А след като на хората не им пука за църквата, защо държавата трябва да я спонсорира?
А след като на хората не им пука за църквата, защо държавата трябва да я спонсорира?
- Пионерче
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|