начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

детски помощи - проблем

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

детски помощи - проблем

Мнениеот nastri » 31 Яну 2005, 17:23

Самоосигуряващо лице съм, което означава че 30% от приходите ми се признават за разход, но не и от Социално подпомагане. За да имам право на детски помощи трябва да имам доход на глава на семейството по-нисък от 200, брутен, без да се приспаднат тези 30%.
nastri

Re: детски помощи - проблем

Мнениеот донна2 » 31 Яну 2005, 18:38

според допълнителните разпоредби на ЗСПД

пар.1 ,т2. (Изм., ДВ, бр. 69 от 2004 г.) "Доход" са всички брутни доходи на семейството, които са облагаеми по Закона за облагане доходите на физическите лица, както и получаваните пенсии, обезщетения, помощи и стипендии, с изключение на месечните добавки за деца с трайни увреждания, изплащани по реда на чл. 40 от Закона за защита, рехабилитация и социална интеграция на инвалидите, добавката за чужда помощ на инвалидите по чл. 103 от Кодекса за задължително обществено осигуряване, стипендиите на учащите се до завършване на средно образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст, както и помощите, получени по този закон.
донна2

Назад към Данъчно право