Дължа ли 0,5% от месечното възнаграждение за фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите"? Едноличен търговец съм. Наела съм съпруга си на трудов договор. В указанията на НОИ се казва: "На основание чл. 7, т. 1 – 3 не се дължат осигурителни вноски за:
1. съдружниците в търговското дружество;
2. членовете на органите за управление и контрол на търговеца;
3. съпрузите и роднините по права линия на търговеца – физическо лице, или на лицата по чл. 7, т. 1 и т. 2."
- Дата и час: 20 Ное 2024, 03:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ВЗЕМАНИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ВЗЕМАНИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕ
От така цитирания текст е ясно, че не дължите, защото сте търговец – физическо лице и сте наели своя съпруг.
- pove4e
Re: ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ВЗЕМАНИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕ
Благодаря за отговора. Не знаех като едноличен търговец дали съм физическо или юридическо лице и затова цитирах текста.
- Светлана Петрова
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|