начало

13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС 13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС

Бременност и здравеопазване!

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бременност и здравеопазване!

Мнениеот sewerina » 11 Юни 2009, 20:11

Ще започна с това,че бременността ми не протича както трябва.До 3-тия месец прокървявах , от 4-тия започна анемията,в 5-ти и 6-ти месец започнах да получавам по десетки контракции дневно. За болките в таза от 2-рия месец и киселините няма да говоря.Гинеколога ми ми пусна еднократно изследвания на кръв и урина. За контракциите ми изписа болкоуспокояващи и магнезий чак в 6-тия месец,а за анемията нищо.Успокои ме,че така ще бъде и това е.Иначе съм здравно осигурена,но за да се справям с тези неща се налага да плащам за частни прегледи и изследвания. Какво ми се полага по здравна каса?Какви права имам?В амбулаторния лист не се споменава за оплакванията ,които имам и всеки път са посочени някакви изследвания и прочие.За това ли плащам осигуровки всеки месец?
sewerina
Нов потребител

Re: Бременност и здравеопазване!

Мнениеот bebitor » 12 Юни 2009, 14:15

Ей тука са написани разни неща по Вашия въпрос, има и брошура: http://www.momentofpeace.net/2007/bremennost_zo
Той въпросът Ви е повече за бгмамма, отколкото за тук.
Личното ми мнение е, че държавата полага особено старание да намали раждаемостта. Има ли проблеми- "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се" ... За анемията и другите неща- потърсете и второ мнение... :roll: Не съм медик, но не ми се струва нормално... Има т.нар. желязна профилактика, и други разни...
Кураж и успех!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 16 Юни 2009, 00:49

doc03, сам го каза, целта е да си платят.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот sewerina » 27 Юни 2009, 21:48

Благодаря на всички! Наистина ми помогнахте. Вече имам нов наблюдаващ АГ-специалист. Получих отговор и от здравната каса към, която се обърнах. Посъветваха ме да пусна Жалба срещу въпросния лекар и ще го направя още тези дни. Ако има резултати (или не) ще ги споделя с Вас ,за да знаете какво Ви очаква в подобна ситуация. До скоро! :wink:
sewerina
Нов потребител

Назад към Данъчно право