Здравейте,
Има почти 100% вероятност за този месец счетоводителката ми да не внесе документите за платените осигуровки в данъчното /претърпя операция/ .
Интересува ме какво се случва с превода на майчинството в тази ситуация - превежда ли се следващия месец с другото, ще го изгубя ли...? Изобщо в каква ситуация съм?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Губи ли се майчинството от НОИ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Губи ли се майчинството от НОИ?
Защо решихте, че си изгубите майчинството???
- marsidi
- Потребител
Просто не съм наясно в детайли с процедурите на НОИ, когато не получат информация от данъчните, че осигуровките са платени. Дали при пропуснат месец, все пак има вариант за превод на майчинството, когато се подадат декларациите в ТД. Истината е, че допускам на-неблагоприятния вариант, защото незнам институция, работеща на 100% в помощ на гражданите.
- anitsa
- Младши потребител
Ако влезете с персоналния си пин-код в сайта на НОИ ще видите дали наистина сте осигурена. И тогава може да предприемете действия, за да си потърсите сумите, но това не става по форумите, а в НОИ или НАП .
- everllom
- Нов потребител
Да, осигурена съм. Въпросът е, какво прави или по-скоро - не прави НОИ - при неподадени декларации за осигуровки?
Дали са необходими някакви допълнителни документи да се подадат или просто, когато най-накрая декларациите бъдат подадени, тогава следват и преводите, колкото са дължимите месеци назад?
Дали са необходими някакви допълнителни документи да се подадат или просто, когато най-накрая декларациите бъдат подадени, тогава следват и преводите, колкото са дължимите месеци назад?
- anitsa
- Младши потребител
Не се притеснявайте, няма вариант да загубите майчинството за месеца. Когато осигурителят Ви внесе дължимите за месеца осигуровки ще бъдат преведени и парите Ви от НОИ.
- redhat
- Нов потребител
Redhat ви е отговорил/а правилно. Няма да си загубите майчинството, просто ще си получите сумите/със закъснение/ след като осигурителят Ви плати осигуровките.
- marsidi
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|