начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

ДДС дали ще ме накарат да платя

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДДС дали ще ме накарат да платя

Мнениеот jijiyeah » 10 Апр 2008, 22:08

Колеги не съм много на ясно с тази тема!?!?Искам да си купя кола от Германия от автокъща, но те искат да я продадат само на ЮЛ, което означава, че това ЮЛ ще трябва да плати тук (България)ДДС-то на колата закупена в Германия.Попотах ги дали мога да купя колата като адвокат, тъй като ние адвокатите се водим на свободна професия.
Дали според вас като докарам колата тук в България ще ме накарат да платя ДДС на колата???
jijiyeah
Младши потребител

Re: ДДС дали ще ме накарат да платя

Мнениеот kokopati » 23 Апр 2008, 10:34

jijiyeah написа:Колеги не съм много на ясно с тази тема!?!?Искам да си купя кола от Германия от автокъща, но те искат да я продадат само на ЮЛ, което означава, че това ЮЛ ще трябва да плати тук (България)ДДС-то на колата закупена в Германия.Попотах ги дали мога да купя колата като адвокат, тъй като ние адвокатите се водим на свободна професия.
Дали според вас като докарам колата тук в България ще ме нaкарат да платя ДДС на колата???

kakav im e problema nachisliavat ti DDS ,ti si go plashtash ako moje da pishat po malka syma na sdelkata, ako si regestriran po DDS
shte si go varnesh ako ne si taka si ostava , te tribava da go vnesat v germania no ti go plashtash , dali shte te nakarat da go platish pitai v KAT .no ako ne si firma regestrirana po DDS niama kak da ne ti nachisliat dds tam.V BG niama kak da te nakarat ako si go platil tam , shte stane dvoino danachno oblagane.
kokopati
Младши потребител

Re: ДДС дали ще ме накарат да платя

Мнениеот prnedev » 23 Апр 2008, 16:18

jijiyeah написа:Колеги не съм много на ясно с тази тема!?!?Искам да си купя кола от Германия от автокъща, но те искат да я продадат само на ЮЛ, което означава, че това ЮЛ ще трябва да плати тук (България)ДДС-то на колата закупена в Германия.Попотах ги дали мога да купя колата като адвокат, тъй като ние адвокатите се водим на свободна професия.
Дали според вас като докарам колата тук в България ще ме накарат да платя ДДС на колата???

А вие регистриран ли сте по ДДС?
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право