- Дата и час: 20 Ное 2024, 03:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пенсионно осигуряване в Доброволен пенсионно осигурителен фо
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Пенсионно осигуряване в Доброволен пенсионно осигурителен фо
Моля да ми отговорите на следния въпрос : Имам намерение да вложа спестяванията си които към момента се намират по банкови сметки във Фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване с оглед на възможността тези пари да се инвестират и да получа по добра доходност от спестените си средства. Вноската ще бъде изцяло за моя сметка и ще е еднократна. към настоящия момент съм придобил право на пенсия и желая да получавам допълнителна пенсия от фонда или да изтегля средствата еднократно или разсрочевно след година или две. Как ще се облагат доходите ми по ЗОДФЛ от пенсия и при еднократно или разсрочено получаване. Ще дължа ли данък върху парите, които ако са лично мои и вече са обложени и ако са в банка мога да разполагам с тях както намерия за добре без да съм данъчно задължен. освен това какви такси ще далжа на фонда при еднократно внасяна на парите ми при тях?
- milko_nikolov
- Нов потребител
Re: Пенсионно осигуряване в Доброволен пенсионно осигурителе
predi s vnoskte za DPO se namaljavache oblagaemata suma za danak obsh dohod , a poluchenite sumi se oblagaha na izhoda po tablicataq sled njakolko promeni v zakona ot 2004 godina, s vnoskite samo do 10 procenta se namaljava oblagaemata suma, no na izhoda se oblagat - ako liceto ne e v pensionna vazrast se udargat 20 na sto, ako e pensioner tezi dohodi gi objavjava v danachna deklaracija i po tablicata se oblagat. Trjabva da govorite s pensionnoto drugestvo i da deklarirate che vnoskite sa s pari, koito ne sa polzvali danachno oblekchenie i togava ako poluchavate dobrovolna pensija njama da podlegi na oblagane.
- pn
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|