Става дума за масовата практика... та как мислите... Сумичките обявени в Тарифата за нотариалните такси към ЗННД и Тарифата за таксите и разноските към ЗЧСИ, с включено ДДС ли са или без?
Практиката е, че ДДС-то е отгоре, ама чл.67 ал.2 от ЗДДС казва друго (Когато при договаряне на доставката не е изрично посочено, че данъкът се дължи отделно, приема се, че той е включен в договорената цена.):wink:
А, да.... и в случая, практическата страна Към кого да се обърне човек? Към комисията за защита на потребителите?! Звучи идиотско
Данъчните този въпрос няма да ги заинтригува, щото те си прибират, каквото им се полага
- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Да настъпя малко котката по опашката...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
- prnedev
- Активен потребител
Данъчните този въпрос няма да ги заинтригува, щото те си прибират, каквото им се полага
Че и отгоре си прибират.
ДДС върху основа 3 лева е 60 стотинки.
А когато 3 лева е цялата сума, от нея ДДС е 50 стотинки.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
gudio написа:Е-е-е-й, мед ви капе на сърцето и на двамата, нали ?
Е добре при ЧСИ -ДДС ,при ДСИ няма,не е справедливо.
За мен нормално е върху 3лв да се начисли 60 ст ДДС , така правят и нотариусите .
- donna
- Старши потребител
donna написа:За мен нормално е върху 3лв да се начисли 60 ст ДДС , така правят и нотариусите .
Ми то че си е нормално, нормално си е )) ама да се напише в тарифата, та да е и законно
- prnedev
- Активен потребител
Мда... същата работа като тока и цигарите... твърда крайна цена
Пък ако иска човек да ползва услугите
Ама пък ето повод да се пипнат тарифките. Така де, не върви да се набутват хората...
Пък ако иска човек да ползва услугите
Ама пък ето повод да се пипнат тарифките. Така де, не върви да се набутват хората...
- prnedev
- Активен потребител
Хахахахаха, яко ))) Ми да го подкарваме значи и закона )))
Иначе виждаш, на адвокатите нищо не казвам )) там си е до пазарлък работата
Иначе виждаш, на адвокатите нищо не казвам )) там си е до пазарлък работата
- prnedev
- Активен потребител
Това е много по важен въпрос: за ролята на ддс като данък за потребление и върху какво да се начислява. В момента работим с лекарствата по рецепти на НЗОК с около 13% надценка /средно, обаче правим отстърка 10 % върху частта, която клиента доплаща/ А данъка е 20% !!!!
- ivarbanov
- Младши потребител
В някои случаи без лекарства пък съвсем не може!
Извинявам се, че аз като фармацевт се намесвам така, в този форум, но въпросът е принципен!
Какво да кажем тогава - отказ от здравеопазване
И двете области се не по малко важни
Извинявам се, че аз като фармацевт се намесвам така, в този форум, но въпросът е принципен!
Какво да кажем тогава - отказ от здравеопазване
И двете области се не по малко важни
- ivarbanov
- Младши потребител
здравейте на всички
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ДА СТЕ БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ И МНОГО ЗАСМЕНИ.
имам издадена фактура от нотариус с дата 26.02.2008г. за сделка с недвижим имот на територията на община царево.ддс-то е начислено върху изчислената по тарифата такса.мисля че това е правилния начин-никъде не е упоменато в тарифата че таксите са с включен ддс.
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ДА СТЕ БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ И МНОГО ЗАСМЕНИ.
имам издадена фактура от нотариус с дата 26.02.2008г. за сделка с недвижим имот на територията на община царево.ддс-то е начислено върху изчислената по тарифата такса.мисля че това е правилния начин-никъде не е упоменато в тарифата че таксите са с включен ддс.
- vanina65
- Потребител
vanina65 написа:...за сделка с недвижим имот на територията на община царево.ддс-то е начислено върху изчислената по тарифата такса.мисля че това е правилния начин-никъде не е упоменато в тарифата че таксите са с включен ддс.
Именно де, Ванина, но затова пък е споменато в ЗДДС чл.67 ал.2 Когато при договаряне на доставката не е изрично посочено, че данъкът се дължи отделно, приема се, че той е включен в договорената цена.
- prnedev
- Активен потребител
Че тук има ли място за договаряне въобще ? Тарифата на нотариусите е твърда, т.е., не е за минимални възнаграждения, както е при адвокатите. Определени са таксите от държавата, а не от нотариусите, които фактически извършват услугата. Кой с кого и за какво се договаря ?
Всичко, от което се нуждаеш, е любов.
- zvezda
- Потребител
prnedev "кефиш" с тая тема
Обаче отговорът на всички поставени въпроси е един и същ ...
Отдавна не ни е ПРАВОВА държавицата ... още от времето на Хановете и Царете
Едно наръка какви закони се "измислят" ...
Второ как се прилагат ...
Трето и четвърто и пето ... спирам дотук, че в тоя ред на мисли може да забия към Глава Първа от особената част на НК
Обаче отговорът на всички поставени въпроси е един и същ ...
Отдавна не ни е ПРАВОВА държавицата ... още от времето на Хановете и Царете
Едно наръка какви закони се "измислят" ...
Второ как се прилагат ...
Трето и четвърто и пето ... спирам дотук, че в тоя ред на мисли може да забия към Глава Първа от особената част на НК
- inspectora
- Активен потребител
zvezda написа:Че тук има ли място за договаряне въобще ? Тарифата на нотариусите е твърда, т.е., не е за минимални възнаграждения, както е при адвокатите. Определени са таксите от държавата, а не от нотариусите, които фактически извършват услугата. Кой с кого и за какво се договаря ?
Ми то и при цигарите няма договаряне Каквото пише на бандеролчето, толкова ;-Р, а не върху бандеролчето на цигарките още ДДС
- prnedev
- Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|