Здравейте,
мисля, че Вие можете да ми помогнете. Имам фирма, регистрирана е като ЕТ, плащам два патента на половина, защото нямам наето лице. Възнамерявам да назнача работник и с това трябва да плащам целите патенти. Едната дейност е монтаж на автоаларми. Понеже никъде не е опомената в патентните дейности, може ли да бъде облагана по ЗКПО?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 01:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗКПО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЗКПО
Танечка, Танечка, що щеш в този сайт? За твоя въпрос си има
отговор: -ЗКПО и ЗОДФЛ
-НАЕМИ СЧЕТОВОДИТЕЛ!!!
Нищо няма да спестиш, ако си водиш дейността и счетоводството
из сайтовете - от тук, от там-това е кокошкарство на дребноtane4ka написа:
> Здравейте,
> мисля, че Вие можете да ми помогнете. Имам фирма, регистрирана
> е като ЕТ, плащам два патента на половина, защото нямам наето
> лице. Възнамерявам да назнача работник и с това трябва да
> плащам целите патенти. Едната дейност е монтаж на автоаларми.
> Понеже никъде не е опомената в патентните дейности, може ли да
> бъде облагана по ЗКПО?
отговор: -ЗКПО и ЗОДФЛ
-НАЕМИ СЧЕТОВОДИТЕЛ!!!
Нищо няма да спестиш, ако си водиш дейността и счетоводството
из сайтовете - от тук, от там-това е кокошкарство на дребноtane4ka написа:
> Здравейте,
> мисля, че Вие можете да ми помогнете. Имам фирма, регистрирана
> е като ЕТ, плащам два патента на половина, защото нямам наето
> лице. Възнамерявам да назнача работник и с това трябва да
> плащам целите патенти. Едната дейност е монтаж на автоаларми.
> Понеже никъде не е опомената в патентните дейности, може ли да
> бъде облагана по ЗКПО?
- !!!
Добре де извинявай, че навлезнах в чужди води! Имам счетоводител по принцип, просто исках да попитам, защото и счетоводителят ми не беше сигурен и аз реших на своя глава да се поровя. Това ми бяха първи стъпки в интернет! Все пак благодаря, че по свой си начин ме насочи къде да отида.:)
- tane4ka
- Нов потребител
Въпосът за данъчното облагане на стопанската дейност е правен и правилно е зададен в този форум. Какво общо имат счетоводителите с данъчното облагане?
- b
Пази боже сляпо да прогледа - според Вас юриста ли прави данъчната
декларация.Че ако един счетоводител не може да се справи с данъчното
облагане нали ще умре от глад? Ако сте колега, по-леко с гръмката фраза "данъчното облагане на стопанската дейност".Танечка не иска да я защитавате, а да и определите дали е на патент, или облагане по общия ред т.е ЗКПО. Ако сте се преквалифицирал на счетоводител, сори,,,
Данъчното облагане ще стане правна дейност ако някой е сгазил лука и цъфне
пир нас. Преди това може да пишеш само статии и коментари за несъвършнството
на данъчното облагане-не че някои колеги не се преквалифицираха на данъчни
консултанти.
декларация.Че ако един счетоводител не може да се справи с данъчното
облагане нали ще умре от глад? Ако сте колега, по-леко с гръмката фраза "данъчното облагане на стопанската дейност".Танечка не иска да я защитавате, а да и определите дали е на патент, или облагане по общия ред т.е ЗКПО. Ако сте се преквалифицирал на счетоводител, сори,,,
Данъчното облагане ще стане правна дейност ако някой е сгазил лука и цъфне
пир нас. Преди това може да пишеш само статии и коментари за несъвършнството
на данъчното облагане-не че някои колеги не се преквалифицираха на данъчни
консултанти.
- !!!
Пази Боже сляпо да прогледа! Що не отговорите на жената, ами философствате напразно? Мислите ли , че има някакво значение за нея дали й е отговорил юрист или икономист?
На въпроса:
Съгласно чл.31 б. м/ от ЗОДФЛ патентен данък се дължи за услуги по техническото обслужване и ремонта на моторни превозни средства:
-авторемонтни..... и други услуги.
Според мен поставянето на аларми е такава -друга услуга във връзка с техническото обслужване на МПС.
Все пак ако искате да сте абсолютно сигурна можета да зададете писмено въпроса си до отдел "Методология и обжалване" в териториалната данъчна дирекция по постоянен адрес или седалище на ЮЛ. Те са длъжни писмено да Ви отговорят в едномесечен срок.
На въпроса:
Съгласно чл.31 б. м/ от ЗОДФЛ патентен данък се дължи за услуги по техническото обслужване и ремонта на моторни превозни средства:
-авторемонтни..... и други услуги.
Според мен поставянето на аларми е такава -друга услуга във връзка с техническото обслужване на МПС.
Все пак ако искате да сте абсолютно сигурна можета да зададете писмено въпроса си до отдел "Методология и обжалване" в териториалната данъчна дирекция по постоянен адрес или седалище на ЮЛ. Те са длъжни писмено да Ви отговорят в едномесечен срок.
- kakata
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|