Здравейте,
Въпросът ми е следният: "Би ли могъл работодател да ме задължи аз да си плащам здравните осигуровки или определен процент от тях?"
Предполагам, че би трябвало и да обясня.
Работя във фирма занимаваща се с авточасти. Така или иначе условията за работа не ме удовлетворяват. Днес си подавам молба за напускане. Всички колеги досега са си плащали процент от здравните осигуровки. Прекият ми началник ми съобщи, че и аз трябва да си платя този процент, за периода в който съм работила на временен трудов договор. От колеги разбрах, че само се подписват в някаква си тетрадка и не се издава никаква бележка за дадената сума. Изтъкната ми беше причина, че здравните осигуровки са голяма сума... при условие, че доколкото знам са осигуровки на минималната работна заплата, т. е. от мен се изисква да заплатя около 24.00 лв за месец.
Питам аз правилно ли е това според действащите закони на Р. България?
Благодаря ви предварително.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 07:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Много моля за съвет относно здравни осигуровки
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Здравните и социалните осигуровки се заплащат от РАБОТОДАТЕЛЯ, при което 35% от размера на осигуровките е за сметка на работника (удържат се от заплатата му при изплащането й)-удръжките от заплатата трябва да са вписани в изплащателните ведомости.
- rts
- Активен потребител
rts написа:Здравните и социалните осигуровки се заплащат от РАБОТОДАТЕЛЯ, при което 35% от размера на осигуровките е за сметка на работника (удържат се от заплатата му при изплащането й)-удръжките от заплатата трябва да са вписани в изплащателните ведомости.
Добре, а при условие, че не ми се дава изплащателна ведомост, което също мисля, че е неправилно..?
- strega
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|