Здравейте!
Зная че има доста теми затова, но вече взех да се обърквам.
Правят ми ревизия като физ. лице, от данъчните зная че е заради продаден имот през 2001 година за който не съм платила ДОД.
Та този имот- земя и сграда е купен и продаден през 2001 година като е продаден на данъчната оценка, а съм я купила на доста по-ниска цена. Според вас дължи ли се данък или не. Обърквам се, защото не зная кой закон трябва да се приложи - ЗОДФЛ е действал тогава според мен, а според него мисля не се дължи дънък щом е на данъчна оценка, или ЗДДФЛ - там се дължи данък, но той е в сила от 2007 година. А и щом ми правят заради това ревизия значи сигурно има защо?
Предварително благодаря ако ми отговорите!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 07:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пак имот!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Kristianna, не може ревизията Ви да обхваща период повече от 5- години назад. Или нещо бъркате или сте подведена. Във всеки случай, не става въпрос за дължими данъци от продажбата Ви през 2001 година. Ако имате ревизия, тя е по друг повод.
- zapetaia
- Младши потребител
Здравей, благодаря че се включваш. И на мен ми се стори странно, но явно не е минал давностния срок за тази сделка и данъчната така ми каза, че е за това. И най-впечатляващото е че не ги притеснява факта че в момента съм по майчинство!
- Kristianna
- Нов потребител
какво се учудваш , че не се съобразяват. данъчните са като коне с капаци, действат без да знаят на какво основание, не са чували за СИДДО или други подобни. Смешна работа са.
- barri
- Потребител
Че са смешна работа, да, смешна са. Ама сега да ми искат и откъде съм имала парите за покупката на имота.... вече прекаляват.... като казах че съм работила в чужбина 90-те години и оттам съм имала пари, казаха да им представя документи. Е откъде аджеба да ги намеря.... това са над 10 години назад. Е казаха че ако не ги представя, ще го третират като укрит доход. Ха, кажете кво да направя?!
- Kristianna
- Нов потребител
Ами за продажба през 2001г. данъка се дължи през 2002г. /след деклариране/, така че все още не е изтекла давността. а да не говорим, че самата давност започва да тече от 01,01 на годината следваща годината в която следва да се плати........ Верно, че често не знаят къде се намират, ама не са съвсем .......
- n_ikito
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|