През време на военната си служа в казармата имах нещастието да се разболея.През 2003 год. се явих на ТЕЛК и въз основа на техните изследвания и моите документи ми признаха военна инвалидност.
Казвам Ви всичко това защото имам за цел да се възползвам от правото,което ми дава чл.212.ал.2 и да ми бъде осигурена подходяща работа.Имам висше образование по специалността "Експлоатация на флота и пристанищата".Както личи това е морска специалност и именно затова се "обърнах" към бургаските органи на местната власт да решат въпроса /аз живея в гр.Ямбол/.
Досега съм случили следните събития:
1.подадох искане съгласно чл.29 ал.2 АПК в Община Бургас на 05.06.2007 год.;
2.от Община Бургас ми се обадиха и ме уведомиха,че са препратили документите ми в "Пристанище Бургас" ЕАД;
Моля Ви да ме посъветвате какво да направя в случай,че получа отрицателен отговор от администрацията на пристанището!
P.S.Аз не съм искал работа непременно в "Пристанище Бургас"ЕАД но при положително становище няма да откажа.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 07:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
inquiry
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
този чл. 212 ал.2 от кой закон или кодекс е? Не ни карай да гадаем. Не е от КТ, не е от АПК, не е от ГПК.
Твоят случай май ще попадве в приложното поле на Закона за интеграция на хората с увреждания. Но имай в предвид - ако няма добра воля - не можеш да принудиш "Пристанище Бургас" ЕАД или друг работодател да ти намерят подходяща работа.
В една стара редакция на КТ имаше чл. 98 ал.3, според който ръководителят на Бюро по труда можеше да издаде задължително разпореждане за настаняване на подходяща работа на работници с намалена трудоспособност. Сега такова нещо няма.
Твоят случай май ще попадве в приложното поле на Закона за интеграция на хората с увреждания. Но имай в предвид - ако няма добра воля - не можеш да принудиш "Пристанище Бургас" ЕАД или друг работодател да ти намерят подходяща работа.
В една стара редакция на КТ имаше чл. 98 ал.3, според който ръководителят на Бюро по труда можеше да издаде задължително разпореждане за настаняване на подходяща работа на работници с намалена трудоспособност. Сега такова нещо няма.
- lunatik
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|