начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

осигурителни вноски

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

осигурителни вноски

Мнениеот kostova52 » 13 Мар 2007, 15:38

Работя на трудов договор и съм осигурен за всички осиг. случаи и на всички нива(добр.изадълж.).Същевременно със съпругата ми имаме СД .Доходът ми от трудовият договор е под 1400 лв. месечно. Имам въпрос и моля които е компетентен да ми отговори тъй като на моите питания по различни места получавам различни отговори.Въпросът ми е следният: Какви осигуровки трябва да внасям ?Благодаря на отговорилите.
kostova52
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 13 Мар 2007, 18:43

Ако се осигурявате на сума под 1180 лв - върху 220 (поне 63,80 лв), при положение, че сте се регистрирали като самоосигуряващо се лице.
Ако сте по ДУК - според сумата посочена в договора ви, но не по-малко от МОД и обща сума (ТД и ДУК) не повече от максималния осигурителен доход.
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право