Моля ви само да ми кажете какво следва да се направи в този случай.
Подадена е молба да издаване на удостоверение за липса на данъчни задължения и при получаването му се оказва, че лицето дължи на държавата 580 лв.
Моля да ми се даде копие от дан. декларация, въз основа на което държавата изисква тези пари и се оказва, че от предишната фирма, в която лицето е работила, са я внесли неоснователно от нейно име.
За мен е очевидно, че този документ не е съставен и подписан от лицето.
Въпросът ми е служебно ли данъчните следва да сезират прокуратурата или засегнатото лице трябва лично да потърси съдействие. И как се процедира най-общо в такива случаи.
Много ви благодаря предварително!!!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 03:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
подадена дан. декларация с невярно съдържание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Въпроса Ви е много противоречив. не става ясно , дали лицето дължи пари , или друго лице , макар и фирма са внесени по нейна партида. Как , яако са внесени парите , ще се опяви задължение в декларацията .
Удостоверение се издава и се връчва независимо има ли или не задължения лицето. Ако има задължения това се отбелязва в удостоверението и същото не може да се ползва пред съответния орган - нотариус или другаде.
Удостоверение се издава и се връчва независимо има ли или не задължения лицето. Ако има задължения това се отбелязва в удостоверението и същото не може да се ползва пред съответния орган - нотариус или другаде.
- gdobrev
- Младши потребител
Съгласно документите лицето дъжи пари. Но действително не би следвало да ги дължи.
Въпросът ми беше по-скоро не как се процедира относно получаването на удостоверение и ползването му, а дали да се сезира прокуратурата лично, или това ще направят данъчните по служебен път след като има съставен и попълнен документ с невярно съдържание.
Благодаря.
Въпросът ми беше по-скоро не как се процедира относно получаването на удостоверение и ползването му, а дали да се сезира прокуратурата лично, или това ще направят данъчните по служебен път след като има съставен и попълнен документ с невярно съдържание.
Благодаря.
- charity
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|