начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Разлика за деклариране при годишна данъчна декларация.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разлика за деклариране при годишна данъчна декларация.

Мнениеот BoyanAngelov » 23 Яну 2006, 13:58

Здравейте, имам много странен проблем.И се надявам някой да ме посъветва как да постъпя.
Значи, работя на граждански договор и се самоосигурявам.
Регистрирал съм се по булстат като преводач и имам 50% норамативно признати разходи, но сега забелязвам че през цялото време миналата година бележките за платения авансов данък са написани и сметнати със 35% нормативно признати разходи.
И сега немога да подам декларация както е нормално за авторски труд с 50 % нормативно признати разходи .
Та въпроса ми е дали мога да си подам декларацията със 50% нормативно признати разходи (и някак си да се редактират бележките) или трябва да я подам със 35% процента(според бележките ми) което значи че ще имам да внасям доста осигуровки за миналата година.
Благодаря предварително :)
BoyanAngelov

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 14:08

При положение, че са ти начислявали само 35% нормативно признати разходи, а ти имаш право на 50%, означава че са е надвнесен данък общ доход и сега ще плащаш по-малко, а не повече. При подаване на данъчната декларация ще свалиш нормативно признатите разходи както е по закон, а не както е на служебните бележки . Затова има годишно изравняване А къде тук са осигуровките?
Гост

Мнениеот BoyanAngelov » 23 Яну 2006, 14:38

Благодаря ти първо за бързия отговор.
Та значи се осигуровките ги внасях на база 220лв. но ако съм на 35% ще трябжа да плащам още. А при 50% за авторски труд на разликата между 220лв и това което получавам не се плащат осигуровки.(или данъци бяха..не съм ммного сигурен.)
BoyanAngelov

Назад към Данъчно право