начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Акции данък

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот prnedev » 23 Апр 2008, 16:39

Е и какво от това? Всичко си е така, но не се отнася за питането :-) или случайно смяташ, че акциите не са имущество?
prnedev
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 23 Апр 2008, 16:51

Тоти, какво Ви притеснява в случая ... така и не мога да разбера ...
В ЗДВДФЛ си е казано кои сделки се облагат и кои не се ...
Какво общо има в случая "регулирания пазар" при положение, че се касае за наследство? Виждате някакво специфично "отношение" между нормите (обща-специална...или..)?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот zoom » 23 Апр 2008, 17:01

Оставете го човека, объркал се е :) Пък Вие като лешояди сега го разкъсайте :shock:
Колега Недев, поздравявам Ви за точните отговори, такива хора са малко във форума - да отговорят на въпроса, а не да вадят от десет кладенеца вода. Пък колегата явно много разбира от регулирани пазари, фондови борси, блокови сделки, репо сделки, Кремиковци, 6 000 марки, аудита А6 (както казваше Боби Турбото) :lol:
Айде без лоши чувства, шегувам се.
Успех колеги!
zoom
Потребител

Мнениеот inspectora » 23 Апр 2008, 17:43

zoom написа:Оставете го човека, объркал се е :) Пък Вие като лешояди сега го разкъсайте ...

Напротив колега, с най добри чувства към Тоти ... идеята е "да го изведем" от заблудата ;) ... (пък може и той да е прав ... но с нищо не ме убеждава засега ... ;) - нито текст от закон ... нито съдебна или данъчна практика ...)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toti99 » 23 Апр 2008, 20:37

zoom - опитваш се да манипулираш господине.... Извинявам се на аудиторията , но грубата манипулация заслужава този отговор.... Модератора да прецени дали да изтрие тази част.

Значи аз разбирам питането така .

Питащия е получил в наследство някакво имущество от починал роднина . Роднината е имал и акции от някакво дружество. Питащия не е написал дали е публично или не , затова се налага да гадаем. За това имущество и акциите получени в наследство не знам човека дали трябва да плаща данък . Това според мен е първата част от питането. Това е получен доход от наследство. Струва ми се че човека е наясно по тази част.

Втората част от питането е следната. Човека иска да продаде акциите си . Пита дали ще се обложи този доход. Втората част на питането няма връска с първата. Дали ще се обложи този доход е обяснено добре . Зависи първо - дали дружеството е публично или не е , и второ дали ще продава на регулиран пазар или нерегулиран пазар / демек блоков такъв/ ...

изтрити по-свободни приказки... prnedev
toti99
Потребител

Мнениеот prnedev » 23 Апр 2008, 23:30

Тоти, прекрасно си ги разделил на две частите :-)))
Първата е, че човека е получил в наследство акции ;-)
Втората е, че човека иска да си продаде акциите (наследените) :P

Ако питаше за своите акции, едва ли щеше да споменава данък наследство платен за тях 8)

Скоро време трябва да пием кафенце с теб, че отдавна не сме се засичали на живо :D
prnedev
Активен потребител

Мнениеот toti99 » 24 Апр 2008, 09:26

Малко ми е чудно защо авторката на питането нещо си трае вместо да вземе отношение по дискусията и да поясни какво иска да прави .

Има разбира се и допълнителни питания към нея и тъкмо по повод тези допълнителни питания /как са придобити акциите , на каква цена и т.н./ бих я посъветвал да си потърси платена консултация .

От мен до тук с безплатната.

Колкото до пиенето на кафе /бих добавил - не само на кафе/ няма да е лошо да си намерим някое кафенце което да стане нещо като постоянен клуб на счетитата в София .

--------------------------------------------------------------------------------
toti99
Потребител

Мнениеот zoom » 24 Апр 2008, 09:30

И аз се обиждам, когато ме хванат в грешка. Това е реакцията на всеки нормално егоистичен съвременен човек :) В последствие се вразумявам и казвам: - Сгреших. 8)
Не, че сега не ми идва да разделя малкото конкретно въпросче на човека на блокови сегменти и да го анализирам в няколко части... но пак ще излезе някак си иронично и ще засегна нечие самолюбие.
Обещавам да се плесна през ръцете след този отовор, между другото колеги, доста мога да ви кажа за публични дружества, така че ако има въпроси - питайте. Лично аз намерих един счетоводител в този форум, който смятам да питам от сега нататък :)
zoom
Потребител

Предишна

Назад към Данъчно право