начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Здравни осигуровки на студенти

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Здравни осигуровки на студенти

Мнениеот Гост » 07 Яну 2006, 14:04

Здравейте!

До скоро си мислех, че все още съм студентка, защото ми предстои полагане на още един последен държавен изпит. Бях сигурна, че университетът ще ме осигурява до полагането на последния държавен изпит на редовна сесия, а това беше декември месец 2005 г. Последният държавен е отложен за втора сесия, която е през март-април. Т.е. по моите сметки трябваше да съм осигурена и за декември' 2005 г. включително. Но когато направих проверка на сайта на НОИ с ужас установих, че съм с прекъснати здравноосигурителни права, защото не са ми изплащани осигуровките за 8,9,10,11 месец, а предполагам и за 12-ти м. 2005 г. :oops:
Може ли някой да ми каже до кога е длъжен университет да осигурява студентите? И ако през това време е бил длъжен какво трябва да направя, за да потърся правата си? :roll:
Гост

Мнениеот sympatiagata » 07 Яну 2006, 15:00

Zdravei,
Universiteta e zadaljen da te osiguriava do polaganeto na poslednia daraven izpit na parva redovna izpitna sesia. Praktika e oba4e, da se vnasiat osigurovki samo za perioda do semestrialnoto zavarshvane. Moiat savet e da si vzemesh edno uverenie ot saotvetnia VUZ, 4e prez perioda ot septemvri do noemvri si bila v redovna parva darjavna izpitna sesia i da ia zanesesh v NOI. Mn. e veroiatno da ti badat plateni tezi osigurovki- tova pokazva moiat skromen opit.

P. S. Prosto ot liubopitstvo... koi e VUZ-at?
sympatiagata

Мнениеот Гост » 07 Яну 2006, 17:15

И аз така знам, а именно, че би трябвало да ме осигуряват до полагането на последния държавен изпит на редовна сесия, а той беше положен декември 2005 г. :(
А на въпросът ти ВУЗ-ът е Великотърновски университет.
Гост

Назад към Данъчно право