начало

13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС 13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС

Данъчно облекчение за млади семейства

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данъчно облекчение за млади семейства

Мнениеот megi2001 » 12 Яну 2010, 14:21

Здравейте,
възнамерявам да ползвам данъчно облекчение за млади семейства, но ме притеснява как данъчните ще изтълкуват следните обстоятелства:
1. кредитът е под формата на овърдрафт обезпечен с ипотека / 5г - без погасителен план/, който след изтичане на този период се преоформя с месечни погасителни вноски;
2. кредитът е с цел закупуване на жилище / ипотекирано + друг имот/, ремонт на същото и текущи нужди- възнамерявам да ползвам облекчение за цялата сума.
3. съпругът ми ще ползва данъчното облекчение, но е с постоянен адрес и адресна регистрация в провинцията, а жилището е в София / реално се живее в София/.
Дали имам шансове :roll:
megi2001
Нов потребител

Re: Данъчно облекчение за млади семейства

Мнениеот inspectora » 12 Яну 2010, 14:52

Всяко едно от трите обстоятелства е отделно и самостоятелно основание за отказ ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот megi2001 » 12 Яну 2010, 17:12

А като се има предвид, че:
1. кредитът е ипотечен / в закона не се уточнява в каква форма да е, доколкото разбирам изискването е да е ипотечен и той е такъв /
2. закупуването на жилището е с пари от кредита
3. съпругът ми е с регистрация в провинцията, но аз съм с постоянен адрес и адресна регистрация - адреса на жилището.
megi2001
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 12 Яну 2010, 18:04

Ами действайте тогава ... Защо ни питате ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот megi2001 » 12 Яну 2010, 18:35

За да разбера дали мисля в правилната посока ...
megi2001
Нов потребител

Назад към Данъчно право