Вече за всички е ясно какво стана днес, в резултат на §18 от закона за акцизите и данъчните складове с чл. 25а от 29-03-09 година, но ми се иска да включа една Заповед, за която моля за коментар :
МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ
ЗАПОВЕД № ЗМФ-1785
от 19 ноември 2008 г.
(Обн., ДВ, бр. 104 от 05.12.2008 г. – в сила от 01.01.2009 г.)
На основание чл. 64, ал. 6 от Закона за акцизите и данъчните складове във връзка с чл. 25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия нареждам:
1. Утвърждавам нов образец на бандерол за тютюневи изделия, предназначени за реализация на вътрешния пазар, съгласно приложението, със следните размери и реквизити:
а) размери - 24/46 мм;
б) цвят - син;
в) холограмна лента;
г) надписи “Р БЪЛГАРИЯ” и “Тютюневи изделия”;
д) инициали “МФ”;
е) серия - двубуквена;
ж) номерация - 8-цифрова;
з) продажна цена, определена по реда на чл. 29 от Закона за тютюна и тютюневите изделия;
и) брой късове в опаковката и цена на единична бройка - само за ръчно свити пури;
й) година на влизането в сила на образеца - 2009 г.
2. Новият образец се въвежда от 1 януари 2009 г.
3. Тютюневи изделия, облепени с бандерол, утвърден със Заповед № ЗМФ-1138 на министъра на финансите от 15.ХII.2003 г., могат да се реализират до изчерпването им, но не по-късно от 30 юни 2009 г. 4. Отменям Заповед № ЗМФ-1138 от 2003 г. (ДВ, бр. 111 от 2003 г.), считано от 1 януари 2009 г.
Контрола върху изпълнението на заповедта възлагам на главния секретар на Министерството на финансите. "
въпросът ми е, търговците на дребно ще имат ли право да продават до 30-06-09 останалите им количества със старите банделоли, на основание на тази заповед, която е публикувана в Дв бр.2/2009?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно продажбата на цигари в търговия на дребно след 01-04
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: относно продажбата на цигари в търговия на дребно след 01-04
странното е, че в сайт на юристи, няма кой да отговори на въпроса
- mariah_ross
- Нов потребител
тук никой не пуши
а и юристите не са акцизна стока, те действат следварително, но като че ли чух че щяло да можело?
за това и тишината....
а и юристите не са акцизна стока, те действат следварително, но като че ли чух че щяло да можело?
за това и тишината....
- miriam
- Потребител
miriam,
много съм далеч от мисълта да накарам някого от този сайт да пуши...или да му начислявам акциз
просто за мен е интересно, как една заповед на министъра, може да противоречи на закона.
ако тази заповед не беше публикувана в ДВ, може да се приеме, че е вътрешно - ведомствена, но публикувана в ДВ , тя вече не е ли със силата на норма, която следва да бъде приведена в действие?
много съм далеч от мисълта да накарам някого от този сайт да пуши...или да му начислявам акциз
просто за мен е интересно, как една заповед на министъра, може да противоречи на закона.
ако тази заповед не беше публикувана в ДВ, може да се приеме, че е вътрешно - ведомствена, но публикувана в ДВ , тя вече не е ли със силата на норма, която следва да бъде приведена в действие?
- mariah_ross
- Нов потребител
Реда за атака на заповедта е по АПК
- lilli666
- Нов потребител
всъщност, аз не искам да атакувам заповедта,
а да разбера:
1. дали министъра на финансите е имал основанието да издаде тази заповед, т.е. да промени срока на закона за акцизите и дан складове чрез нея
2. доколко тази заповед има сила на норма
3. следва ли, че е възможно на основанието на тази заповед, цигари със стария бандерол да се продават в търговия на дребно до 30-06-09 година
това са моите въпроси!
а да разбера:
1. дали министъра на финансите е имал основанието да издаде тази заповед, т.е. да промени срока на закона за акцизите и дан складове чрез нея
2. доколко тази заповед има сила на норма
3. следва ли, че е възможно на основанието на тази заповед, цигари със стария бандерол да се продават в търговия на дребно до 30-06-09 година
това са моите въпроси!
- mariah_ross
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|