начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Доброволна регистрация на ЕООД по ДДС?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Доброволна регистрация на ЕООД по ДДС?

Мнениеот evgeni_dd » 28 Яну 2009, 23:37

Здравейте,
регистриран съм като земеделски производител,но в момента искам да регистрирам доброволно по ДДС новосъздадено ЕООД.Имам фирма ЕТ,която не е действаща,разбрах,че трябва да бъде закрита в Агенцията по Вписванията ако искам новосъздадената фирма да бъде доброволно регистрирана по ДДС.Може ли някой да ми отговори дали наистина е така?
evgeni_dd
Нов потребител

Re: Доброволна регистрация на ЕООД по ДДС?

Мнениеот DEKAH » 28 Яну 2009, 23:44

Ако считате, че счетоводителя ви е некомпетентен - сменете го.

Ако и това не е достатъчно отидете лично в НАП при инспекторите, за да ви обеснят какво точно ви е нужно за регистрацията по чл.100 от ЗДДС.

п.п. Ще ви искат задължително счетоводител на щат или д-р за счетоводно обслужване. Така че... наемайте си един и с него в НАП.

Успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Доброволна регистрация на ЕООД по ДДС?

Мнениеот evgeni_dd » 29 Яну 2009, 23:42

Благодаря много за изчерпателния отговор :)
evgeni_dd
Нов потребител

Назад към Данъчно право