Здравейте,
нуждая се от разяснение по следния казус. Бременна съм в 6-ти мес., терминът ми е в средата на април. До септември работих на постоянен трудов договор на МРЗ плюс договор за авторски права, след което бях съкратена. През октомври не съм работила, внасяла съм само здравни осигуровки. От 1 ноември бях назначена на постоянен трудов договор на 4-часов работен ден, а от декември ме назначиха на още едно място отново на половин работен ден, но на срочен трудов договор. Срокът е до 2 март, като на 1 март трябва да изляза в полагащия ми се 45 дни преди термина болничен. Въпросът ми е дали доходите от срочния трудов договор ще бъдат взети предвид при формирането на майчинството в размер на 90% от заплатата. Другият ми въпрос, на който никъде не открих договор според новите промени освен, че трябва да имам общ осигурителен стаж 12 мес., при формирането на болничния за колко месеца назад ще се вземат доходите ми.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отново за майчинството - спешно питане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отново за майчинството - спешно питане
Привет! Не мога да дам отговор на въпросите Ви, но ето в тази тема http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=347030.1065 винаги съм получавала отговори на своите. Има доста компетентни отзивчиви майки. Дано Ви е от полза.
- LakeG
- Потребител
Re: отново за майчинството - спешно питане
ще получаваш 12 месеца майчинство, 90% от средният ти доход за 12 месеца назад преди излизане в болничен по майчинство
- mitkomihaylov
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|