Здравейте,
Имам следния проблем - бившия ми работодател е скрил от мене, че през януари са преведени от държавата възстановени данъци за 2007 година. Част от доходите ми са по граждански договори и когато тръгнах да подавам данъчна декларация във справката за ДОД видях 4е ми е възстановен целия удържан по трудови правоотношения данък за миналата година. Наложи се да го платя естествено. Въпросът ми е има ли начин да накарам бившия си вече работодател да ми изплати данъка. Работила съм при него до март 2008. Мога ли да поискам данъчна проверка при условие че става въпрос за сдружение регистрирано по ЗЮЛНЦ.
Предварително благодаря.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
работодател не изплаща възстановен данък за 2007
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
В данъчната Ви декларация, Марта е било написано не какъв данък Ви е възстановен, а за какъв претендирате, че имате право да Ви се възстанови. Възстановяването става на посочена от Вас банкова сметка и след проверка от НАП. Така, че не можете да търсите никакъв данък, подлежащ на възстановяване от работодателя си.
Но нещо не ми се връзва - пишете, че се е наложило да си платите данъка. Как може да имате данък за възстановяване и едновременно с това за доплащане? Да не би да бъркате данък с осигурителни вноски (по отношение на доплащането) ? Най-добре си вземете втория екземпляр от данъчната декларация, документите за данъка и осигуровките, които сте платили за годината по същата декларация и идете да се консултирате в НАП (имат всяка седмица приемен ден).
Но нещо не ми се връзва - пишете, че се е наложило да си платите данъка. Как може да имате данък за възстановяване и едновременно с това за доплащане? Да не би да бъркате данък с осигурителни вноски (по отношение на доплащането) ? Най-добре си вземете втория екземпляр от данъчната декларация, документите за данъка и осигуровките, които сте платили за годината по същата декларация и идете да се консултирате в НАП (имат всяка седмица приемен ден).
- rts
- Активен потребител
Нещо хич не ви разбрах. Поначало данъчната администрация не връща пари на работодателя, за надвнесен данък на работниците, а следващата година не се удържа от възнагражденията.
Та не разбрах, "изравнен ви е годишния данък" по справката за ДОД?
Та не разбрах, "изравнен ви е годишния данък" по справката за ДОД?
- prnedev
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|