начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Плащане на здравни осиг. Варна

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане на здравни осиг. Варна

Мнениеот balders » 08 Май 2008, 09:48

Здравейте, регистрирахме фирма, но все още дейността не е започната, а искам да си платя здр.осиг. До колкото знам е 6,60, с такса за банката 7,20. Имам интернет банкиране, може ли от там да платя? Ако не, къде се плащат. Благодаря ви.
balders
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 08 Май 2008, 15:01

За Варна

Вноски НЗОК
Банка:ТБ Инвестбанк АД
BIC:IORTBGSF
IBAN:BG03IORT73778600360000

вид плащане 560701
сума 120*6% - 7,20 лв

Това е без банковите такси. 6,60 лв беше миналата година.

Ще трябва да ги платите от ваша лична сметка, не от фирмената.
Няма проблем да бъде платено чрез Интернет банкиране, изберете "Платежно нареждане към бюджета"

Между другото - това, което ви го казвам се отнася при положение, че не сте подали ОКД-5 в НАП за самоосигуряващо се лице. Ако сте подали, тогава се плаща по принцип през фирмената сметка, ако при регистрацията сте декларирали, че фирмата е вносителя на осигуровките.

За повече информация ще трябва да поговорите с вашият счетоводител
prnedev
Активен потребител

Мнениеот balders » 08 Май 2008, 20:53

командер, както споделих, още дори не сме започнали.
prnedev изключително много благодаря за изчерпателната информация. :wink:
balders
Младши потребител

Мнениеот balders » 09 Май 2008, 09:54

На това какъв е замисъла? Може би искате да кажете, че се опитвам да избутвам фирмата чрез безплатни консултации? Това си е ваш проблем (commander) но мението го задръжте за себе си. Само, че поради високата Ви активност в интернет, смятам, че това не е единствения форум в който пишете. Затова всеки път когато искате съвет в някоя друга сфера, се сещайте, че можете да си платите някой да свърши тази работа.
Желая Ви лек ден, и ако пак видите мой пост, и нямате намерение да дадете мнение, ами подминете го. Лесно е. :wink:

А, и още нещо, в моя полза да кажа, че чак вчера наехме офис помещение. Търсих из форумите за безплатно такова, ама никъде не дават. :lol:
balders
Младши потребител

Мнениеот balders » 09 Май 2008, 19:36

Съмнявам се, че си плащате за всичко. А за офиса, май нищо не ст разбрал. Когато питах за предходната тема, хората ми обясниха, че е сложно, и затова отложих и реших да не изпреварвам събитията. А знате ли кога ми излезе регистрацията? Не? Аз приключвам с безсмиления спор. Май само си оспамих темата, но и вие ми помогнахте.
balders
Младши потребител

Мнениеот balders » 13 Май 2008, 22:45

Добре, става забавно. Хайде сега тогава кажете ми какъв е смисъла на този форум, ако всички спазват тези правила?
Аз не зададох правен въпрос, а по скоро счетоводен, и така предните ви цитати от закона отпадат.
Толкова много ми се иска някой ден да попадна на Вас, и да ви калкулирам услугата ни. Винаги съм искал да видя изражението на човек, когато му издребняваш и най-малките подробности и ги включваш в цената. Вие сте идеалния ми кандидад :wink: .
Това, че контактувате с мен виртуално, си е по ваше желание. Както споделих просто ме пропускайте.
balders
Младши потребител

Назад към Данъчно право