- Дата и час: 20 Ное 2024, 01:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да съдя Здравната каса ??
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Мога ли да съдя Здравната каса ??
Мога ли да съдя Здравната каса заради това, че са ми объркали личните данни - в компютъра на моето ЕГН излиза чуждо име и неверни данни за внесените осигуровки...?
- Димитър
Re: Мога ли да съдя Здравната каса ??
Не е ли по лесно да идете на място и да оправите нещата ,все пак това е грешка /смея да твърдя ,че вашият случай не е единствен/,която се надявам ,че е поправима ,ако заведете иск какво -ще получат исковата молба и ще си поправят базата данни преди първото по делото заседание ,все пак не сте написали има ли някакви вреди за вас произтичащи от тая "грешка" за да търсите поне някакво обезщетение .
А дали става въпрос за грешка при тях , да не би грешката до произтича от вас ,от неправилно примерно попълнени документи или да не са ви внасяли осигуровки?
А дали става въпрос за грешка при тях , да не би грешката до произтича от вас ,от неправилно примерно попълнени документи или да не са ви внасяли осигуровки?
- донна 2
Чак пък да ги съдиш, малко пресилено ми се струва , какво толкова ти се е объркало , претърпял ли си някакави вреди ? Просто си оправи нещата и не си хаби нервите , според мен ще е безсмислено . Успех.
- гала
Уффф...де да знам....
Иска ми се да им направя нещо гадничко....да ги подпаля или взривя явно ще дойде малко преувеличено, ама поне да си върна за двете безмислени опашки, дето ги изчаках по 2 часа...само за да ми кажат, че данните ми са объркани и да съм идел еди-си-къде-си, та да съм пуснел молба/жалба в стая еди-коя-си, до еди-кого-си...направо съм бесен ! ;-)))
Ми претърпял съм вреди...най-вече психически, от чакането на 2 опашки....а това, че 5 години назад не са ми отразени вноските, не е ли вреда...на едното място даже се опитаха да ми кажат, че трябва пак да ги платя тия към 900 кинта...от 2000 год. до сега !?
Иска ми се да им направя нещо гадничко....да ги подпаля или взривя явно ще дойде малко преувеличено, ама поне да си върна за двете безмислени опашки, дето ги изчаках по 2 часа...само за да ми кажат, че данните ми са объркани и да съм идел еди-си-къде-си, та да съм пуснел молба/жалба в стая еди-коя-си, до еди-кого-си...направо съм бесен ! ;-)))
Ми претърпял съм вреди...най-вече психически, от чакането на 2 опашки....а това, че 5 години назад не са ми отразени вноските, не е ли вреда...на едното място даже се опитаха да ми кажат, че трябва пак да ги платя тия към 900 кинта...от 2000 год. до сега !?
- Димитър
за Димитър -от чакане по опашки и грешки от сорта май всички сме претърпели вреди ,такава ни е администрацията !
- donna
- Старши потребител
Изобщо не е безмислено. Имай предвид, че съдилищата нямат практика да присъждат големи обезщетения, но правото е твое, а останалото е въпрос на доказване относно действителното претърпяване на неимуществените вреди.
Не само, че си прав но и имаш всички шансове, аз преди две години осъдих НОИ за подобни дивотии относно осигуровките и им взех 1200 лв. обезщетение.
Действай!
Не само, че си прав но и имаш всички шансове, аз преди две години осъдих НОИ за подобни дивотии относно осигуровките и им взех 1200 лв. обезщетение.
Действай!
- marlow
Е това са две коренно противоположни мнения....;-))
Аз също смятам, че съм в правото си да се опитам да ги осъдя, не за парите, просто ей така, да се види, че и ние имаме някакви права, освен изконното право да висим на безмислени опашки пред тъпите им стаички....
Само не знам дали ще се намери адвокат, да поеме едно такова дребно нещо...
Аз също смятам, че съм в правото си да се опитам да ги осъдя, не за парите, просто ей така, да се види, че и ние имаме някакви права, освен изконното право да висим на безмислени опашки пред тъпите им стаички....
Само не знам дали ще се намери адвокат, да поеме едно такова дребно нещо...
- Димитър
Досега съм си спестявал висенето по разни опашки, ама там трябваше да отида лично....то къв ли е смисъла, като гледам цялата ни работа каква е, ама на...
А за вредите - претърпял съм тежки морални и психо-вреди, защото като се прибрах ядосан от висенето, ми се прииска да сритам на съседката кучето, което, милото, се опита да ми се зарадва на вратата.... !! ;-)))
А за вредите - претърпял съм тежки морални и психо-вреди, защото като се прибрах ядосан от висенето, ми се прииска да сритам на съседката кучето, което, милото, се опита да ми се зарадва на вратата.... !! ;-)))
- Димитър
"Нещото" не е чак толкова дребно. В случай, че наистина решиш дай си e-mail адреса и ще ти пратя координатите на колега, който се занимава с подобни дела.
- marlow
Аз също искам да съдя НЗОК, както и НОИ, защото тотално ми бяха объркали здравните осигуровки и ми бяха прекъснали правата за цял месец, когато всеки момент трябваше да ходя да раждам, а като неосигурено лице би трябвало да заплатя 106 лева леглоден, ако нямах специално уверение от някоя си стаичка в НОИ, което се придобива след съответното чакане.Тогава въобще не ми беше до съдене, но си трябва. И не мисля, че трябва да се съди, само ако има вреди, а дори при ситуация, при която може да се допуснат вреди, съди се и опита за убийство, а не само убийството.
Мисля, че голямото бъдеще на правото в България е съдене на държавна администрация, до когато станат по-грамотни и отговорни и медицинско право, защото има голяма сган сред лекарите.
Мисля, че голямото бъдеще на правото в България е съдене на държавна администрация, до когато станат по-грамотни и отговорни и медицинско право, защото има голяма сган сред лекарите.
- nastri
Много истина има в думите ти ! ! !
Само че съда да започне да присъжда по-големи обезщетения, които после държавата да си ги удържа от съответния държавен или общински служител, направил грешката....
А не ми се мисли какви трябва да бъдат обезщетенията за лекарски грешки или допусната немарливост....в щатите за една погрешно направена клизма може да осъдиш болницата и докторите, и с паричките да си живееш и пееш до края на живота....
Само че съда да започне да присъжда по-големи обезщетения, които после държавата да си ги удържа от съответния държавен или общински служител, направил грешката....
А не ми се мисли какви трябва да бъдат обезщетенията за лекарски грешки или допусната немарливост....в щатите за една погрешно направена клизма може да осъдиш болницата и докторите, и с паричките да си живееш и пееш до края на живота....
- Димитър
Разбира се, Марлоу, но първо искам да си напрвя консултация с него /за която ще си платя, естествено/, и първо да изясня как точно стоят нещата и какви са възможностите ми...
indj@abv.bg
Die_Hard2@abv.bg
indj@abv.bg
Die_Hard2@abv.bg
- Димитър
Изпратих координатите по мейла. В случай, че решите говорете с колегата. Успех!
- marlow
Ako ot tazi gre6ka sa nastupili niakakvi vredi za teb - moje6, no ako ne e taka ne si struva nervite, vremeto i parite. Moje da e operatorska gre6ka ili puk v sledstvie na nepravilno populneni danni.
- miss_law
Абсолютно идентичен случай с моя, още повече, че срещу моя ЕГН стоеше името на някаква туркиня от друг район на Здравната каса. Подадох жалба съотвентно в прокуратурата за извършено длъжностно престъпление от страна на тази РЗОК.
Направили някакви мижави проверки и преди 4 дни получих писмо, че отказват да образуват дело по случая.
Случая е фрапантен още повече, че е извършена промяна на моя първоначален избор на личен лекар и така съм била прехвърлена в друг район.
Аз искам да ги съдя, ако искате да си помогнем взаимно, съм на разположение.
Направили някакви мижави проверки и преди 4 дни получих писмо, че отказват да образуват дело по случая.
Случая е фрапантен още повече, че е извършена промяна на моя първоначален избор на личен лекар и така съм била прехвърлена в друг район.
Аз искам да ги съдя, ако искате да си помогнем взаимно, съм на разположение.
- Светлана
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|