- Дата и час: 20 Ное 2024, 01:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
pensii
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
pensii
Някой може ли да каже, ако съгласно чл.21, ал.2 НП, бъде представено удостоверение за допълнителен осигурителен доход и стаж положен след пенсионирането , то при определянето размера на новата пенсия кой средномесечен осигурителен доход ще се използва, този при първоначалното отпускане на пенсията или този при новия стаж и доход?
- ицо
Re: pensii
Ще се вземе срмес. осигупигелен доход за 12-те месеца, предхождащи отпускането на пенсията. Зная, че не е правилно и е редно да се вземе този, предхождащ датата на заявлението за преизчисление.
но нои си имат др.мнение.
добрата новина е, че има съдебна практика, нова , от декември, на ВАС, според която трябва да се вземе по-благоприятния - този, предхождащ молбата за преизчисление. така че, ако заведеш дело....
но нои си имат др.мнение.
добрата новина е, че има съдебна практика, нова , от декември, на ВАС, според която трябва да се вземе по-благоприятния - този, предхождащ молбата за преизчисление. така че, ако заведеш дело....
- loo
Re: pensii
Благодаря,
Имам само едно уточнение, че след пенсионирането съм бил една година без работа, т.е има прекъсване.
При това положение допустимо ли искането за преизчисляване?
Имам само едно уточнение, че след пенсионирането съм бил една година без работа, т.е има прекъсване.
При това положение допустимо ли искането за преизчисляване?
- ицо
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|