начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Помощ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ

Мнениеот amber25 » 27 Авг 2007, 22:44

Здравейте.Имам следния казус?
Фирма купува парцел и след уредени всички документи започва да строи.Сега обаче иска да продаде имота на друга фирма..и ето тук идва интересното..понеже собственика не иска да плаща никакви данъци,може ли някой да ми каже кои са законовите начини това да се случи?е,поне да се намали дължимия данък.Обсъждаме варианти със вариация на цената,но не е ли редно продажната стойност поне да е равна на стойността на придобиване на имота?
И другото ми питане..ако вместо продажба на парцела,се продаде направо цялата фирма ,на каква цена трябва да се случи това и ще има ли експертна оценка на имуществото и активите или при добро желание той би могъл да продаде фирмата и за 1 лв?
amber25
Нов потребител

Мнениеот civilista » 31 Авг 2007, 01:07

Bye the way, продай ми го този парцел барабар със строежа, не за 1, а за 100, че и за 1000 лева, и аз вярно и наистина ще ти ги дам срещу парцел и строеж в него.
civilista
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 20 Сеп 2007, 16:13

Вероятно имате варианти а и сам/а сте се досетили, но винаги има едно но предполагам се сещате какво ще стане след данъчна ревизия при сегашните закони.
Т.е избягването на данъци сега може да означава плащане на дължимите данъци след пет години с всички неприятни лихви. Тогава какво печелите?
Затова и никой не желае да даде такъв съвет.
pitasht
Активен потребител

Назад към Данъчно право