начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

обжалване акт по ЗДДС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обжалване акт по ЗДДС

Мнениеот verry » 21 Авг 2007, 09:34

Колеги, имам нужда от помощ. Трябва да обжалвам акт по ЗДДС ,моля да ми кажете къде мога да погледна примерен вариант на жалба
verry
Нов потребител

Мнениеот octavia » 21 Авг 2007, 10:23

Колега, всичко зависи от конкретния казус, как така - примерен вариант на жалба? Като една колежка, дето искаше "сламка" за "искова молба..."
Дори не сте написал какъв акт по ДДС, предполагам, че имате предвид ревизионен акт, с който е начислен ДДС за довнасяне.
Има няколко основни насоки, които да следвате. Проверете първо процесуалната изрядност на всикчи доказателства - заповедта за извършване на ревизия, ПИНП и т.н. Вероятно са правени насрещни проверки на предходни доставчици, проследете всяка проверка - дали са спазени изискванията на ДОПК. Хващайте се за всяка подробност - липсващ адрес на свидетел, кратък срок между проверките, непопълнени реквизити по ДОПК.
По същество (материалната част) вече нищо не мога да кажа, без да знам казуса. Пишете по-подробно. Най-важни са мотивите за съответното заключение на НАП.
octavia
Младши потребител

Мнениеот verry » 21 Авг 2007, 10:46

Целият акт е спешка. Спедиторска фирма възстановява почти всеки месец ДДС от ДП Център. Сега този месец сумата е под 300хил и ни пратиха в ДП офис.....Оттам незнаят що е това 0 ставка и спедиция и след като надълго и на широко констатират 99.9% сделки в EU ,без да оспорват каквото и да било по покупки и продажби ми съобщават ,че неправилно съм искала възстановяване в 30 дневен скрок по чл.92 и ме пращат в процедура от 3 месеца на приспадане. И на децата е ясно, че така отново ще имам над 300хил и няма да съм при тях. Ако не обжалвам значи се съгласявам че сделките ми не са с 0 ставка. Какво се пише в такъв случай ?
verry
Нов потребител

Назад към Данъчно право