начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Моля за помощ за ООД

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ за ООД

Мнениеот simov » 08 Мар 2007, 17:04

Здравейте на всички,от доста време следя форума ви и се радвам че има хора като вас които помагат на незнаещите. Дойде и моят ред да помоля за помощ и не знам вече кам кого да се обърна. При мен нещата са такива че от няколко години съм зад граница а от близо година не съм си идвал в България и поради тази причина нямам никаква информация.
Проблема е такъв че искам да открия транспортна фирма която да е ООД и да се занимава с международен превоз на товари,набелязал съм си и камион който да се закупи но първо трябва да се открие фирмата за да мога да си взема ДДСто обратно. Моля ви кажете ми какъв е реда,какво може да се направи,има ли по-лесен начин и времето което горе долу отнема това. Предварително Благодаря
simov
Нов потребител

Мнениеот mitko6 » 09 Мар 2007, 10:19

Ако закупите камион от страна-членка на ЕС, заплатеното ДДС ще ви бъде възстановено, ако го апортирате в новоучредено ООД, регистрирано в друга страна-членка на ЕС - напр. РБ.
mitko6
Потребител

Мнениеот simov » 09 Мар 2007, 14:48

Извинявай mitko6 но не разбирам,значи ООДто не е задалжително да е регистрирано по ДДС-така ли?
И въпросното ДДС се заплаща при вноса и след определен период от време ще ми се върне.
Каква е разликата след като вече сме в евро съюза от преди да влезем там-вече по лесно ли е?
Благодаря ви за отговора
simov
Нов потребител

Назад към Данъчно право