начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Осигуровки в края на годината

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осигуровки в края на годината

Мнениеот didinka » 26 Сеп 2006, 09:11

Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тук,но ми трябва много бърз отговор.Значи работя в една фирма на ТД,работодателя обаче внася осигуровките на края на всяка календарна година.Студентка съм редовно и засега ме осигурява универитета.Трябвало обаче там да се подаде някаква декларация да спре да ме осигурява,защото работя.Въпроса ми е: ако университета спре да ме осигурява,а работодателя ми внася осигуровките в края на годината,ще бъда ли постоянно здравно осигурена или ще ме карат да си плащам здравата?И ако не подам такава декларация кой ще санкционират? Благодаря ви много!
didinka
Нов потребител

Мнениеот pinkopanter » 26 Сеп 2006, 09:45

работодателя трябва да те осигурява ежемесечно а не в края на годината, имаш ли трудов договор който да е регистриран в НАП?
pinkopanter
Потребител

Мнениеот gosho72 » 26 Сеп 2006, 10:05

Ако сте страна по трудово правоотношение,вие следва да бъдете осигурявана от работодателя Ви за всички социални рискове по условията на чл.129 от КТ.

Размера на осигуровките и тяхното внасяне се извършва по Кодекса за социално осигуряване.
gosho72
Потребител

Мнениеот didinka » 26 Сеп 2006, 11:40

работодателя трябва да те осигурява ежемесечно а не в края на годината, имаш ли трудов договор който да е регистриран в НАП?
Да,имам.Но ме притеснява,че той внася осигуровките в края на годината,а аз често съм болна :roll:
didinka
Нов потребител

Мнениеот bimba » 26 Сеп 2006, 14:14

Щом имаш регистриран трудов договор няма значение - за теб, кога работодателят ще внася осигуровките /справката за теб ще е здравно осигурен/. Отговорността за закъснението при внасянето на вноските си е на работодателят.
bimba
Нов потребител

Назад към Данъчно право