Вчера в Народното събрание е гласувано ТОВА.
Проблемът е следния:
Жена ми след претърпяна злополука е с инвалидност над 90% и решихме да закупим семеен автомобил като се възползваме от правото на закона да не плащаме ДДС. Свързах се с приятели живеещи от дълго време в Германия да ми намерят и закупят автомобил отговарящ на условията по закона за освобождаване от ДДС. Автомобилът е вече закупен, аз съм си купил билет и трябва да пътувам в събота за Германия, но не занам какво да правя при конкретната ситуация. Едва-едва съм събрал парите само за автомобила и за пътя, но за ДДС нямам.
Въпросът ми е какъв е срока от гласуването в Пленарна зала до публикуването на текста в ДВ? Важи ли завареното положение като е внесен автомобила, но не е обнародвано измемението на условията по плащането на ДДС, т.е. автомобила е внесен в БГ, но още решението на Народното събрание за плащане на ДДС не е влязло в сила, миродавна ли е призумцията за заварено положение или не? Как бихте постъпили в подобна ситуация?
Благодаря на всички отзовали се да помогнат в така заплетения казус!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 03:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Облагат с ДДС вноса на автомобилите за инвалиди
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Законите влизат в сила 3 дни след обнародването им в ДВ, ако не е посочен изрично друг срок за влизане в сила и нямат обратно действие, освен в някои определени случаи какъвто не е вашият.
- nena66
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|